Modelul electric Spark asigura o putere de exceptie si o functie de incarcare rapida

Modelul electric Spark asigura o putere de exceptie si o functie de incarcare rapida
Noul autovehicul electric de la Chevrolet accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8,5 secunde
Distribuie pe Facebook
Modelul electric Chevrolet Spark va stabili noi standarde in clasa autovehiculelor electrice pentru oras cand va ajunge vara viitoare in saloanele de prezentare ale dealerilor din California, oferind o putere de exceptie, o autonomie uimitoare si o functie de incarcare rapida.
Sursa de energie a modelului electric Spark este un motor cu magneti permanenti si racire prin ulei, ce dezvolta o putere de cel putin 130 cp (100 kW)si un cuplu instantaneu de aproximativ 542 Nm (400 lb.-ft.) cu unitatea de transmisie coaxiala, rezultand o accelerare de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8,5 s.
Modelul electric Spark nu este numai rapid fata de celelalte autovehicule din segmentul sau - incarcatorul combinat SAE de care dispune, singurul din industrie, va permite incarcarea rapida cu curent continuu pana la 80% din capacitatea bateriei in aproximativ 20 de minute. Functia respectiva, disponibila la scurt timp dupa lansarea pe piata, va asigura, de asemenea, una dintre cele mai mari autonomii din cadrul segmentului.
"Cand echipa noastra si-a propus sa dezvolte sistemul de propulsie pentru modelul electric Spark, am stiut ca va trebui sa asiguram o accelerare placuta in timpul conducerii si eficienta maxima," a declarat Chuck Russell, inginer sef pentru modelul electric Spark.
"In ceea ce priveste modelul electric Spark, credem ca placerea de a-l conduce va fi aspectul cel mai apreciat de clienti; ruleaza uniform, iar puterea este disponibila in fiecare etapa de conducere," a declarat Russell. "Acest lucru ne va ajuta sa le oferim o optiune atractiva clientilor care isi doresc un autovehicul electric ce asigura atat placerea de a conduce, dar este si ecologic."
Bateria litiu-ion de peste 20 kWh a modelului electric Spark va continua traditia Chevrolet de a asigura cea mai mare perioada de garantie, de opt ani/100.000 de mile (161.000 km) si poate face fata mai multor incarcari rapide cu curent continuu in fiecare zi. De asemenea, incarcarea poate fi finalizata in mai putin de sapte ore, cu ajutorul unei prize specifice de 240 V. Este disponibil standard un set de cabluri de alimentare de 120 V.
"Bateria modelului electric Spark a fost testata timp de peste 200.000 de ore in laboratoarele noastre internationale pentru baterii," a declarat Larry Nitz, director executiv al echipei internationale de ingineri de electrificare din cadrul GM. "Aceasta testare ne-a permis sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a efectua zilnic mai multe incarcari rapide cu curent continuu, pentru a elimina grijile legate de autonomie si pentru a spori nivelul de confort."
Echipa de dezvoltare a modelului electric Spark a putut profita de expertiza dobandita in urma programului revolutionar Chevrolet Volt si a utilizat multe dintre componentele si sistemele respective. Peste 75% dintre componentele sistemului de propulsie provin din programele pentru Volt si pentru camioanele GM hibride.
Motorul modelului electric Spark si unitatea sa de transmisie vor fi lansate in productie la inceputul anului 2013 in fabrica de transmisii a companiei GM din White Marsh, Md., langa Baltimore. Este prima data cand un producator auto din S.U.A. construieste un motor electric complet si o unitate de transmisie pentru un autovehicul electric modern in Statele Unite.
"Modelul electric Spark este cea mai recenta dovada a expertizei noastre in expansiune in ceea ce priveste tehnologiile pentru motoare electrice si baterii - expertiza de care vom avea nevoie pe masura ce ne extindem portofoliul de autovehicule electrice pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri din intreaga lume," a declarat Nitz.
Despre Chevrolet
Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, cu vanzari anuale de peste patru milioane de autovehicule in peste 140 de tari. Este cea de-a patra marca auto internationala in materie de vanzari si, de asemenea, una din marcile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Autovehiculele Chevrolet imbina designul avangardist cu performanta, inovatia si caracterul practic. Acestea ofera un raport calitate-pret excelent. Infiintata in anul 1911 in S.U.A. de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca si-a aniversat centenarul in 2011. In Europa, marca a fost relansata in 2005. In Europa Centrala si de Vest, marca este reprezentata de o retea formata din 2.500 de centre de vanzari si service. Gama Chevrolet destinata pietei europene cuprinde autovehiculul de oras Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan si hatchback, modelul compact Cruze sedan si hatchback, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro si Corvette, precum si Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. In 2012 Chevrolet lanseaza modelul Cruze station wagon si modelul sedan de clasa medie Malibu. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet accesand www.chevroleteurope.com sau media.chevroleteurope.com
Distribuie pe Facebook
mai multe