Moment istoric pentru AUDI. A intrat in productie primul model complet electric al brand-ului german

  • Noul e-tron a intrat in productie
  • Este asamblat la uzina Audi din Bruxelles
  • Are o autonomie de peste 400 de kilometri
Distribuie pe Facebook

SUV-ul e-tron, primul model de serie electric din istoria Audi, a intrat oficial in productie la uzina din Bruxelles. Constructorul german de automobile a alocat 50 de unitati e-tron si pentru piata din Romania, acolo unde masina poate fi deja rezervata pe site-ul oficial.

Sfarsitul lunii august trebuia sa fie un moment important pentru Audi, insa arestarea CEO-ului Rupert Stadler a dat toate planurile peste cap. Pe 29 august, nemtii trebuiau sa prezinte lumii intregi primul model electric din istoria companiei, insa evenimentul a fost amanat si mutat pe 17 septembrie.

Audi e-tron intra in productie

SUV-ul e-tron, caci despre el este vorba, tocmai a intrat pe linia de asamblare a uzinei pe care Audi o are la Bruxelles (da, inainte cu 2 saptamani inainte de lansarea oficiala). Pentru a-l putea asambla aici, nemtii au fost obligati sa modernizeze uzina iar angajatii au trecut prin numeroase ore de training pentru a se adapta la procesul de constructie al unei masini electrice.

Audi e-tron intra in productie

Stim deja ca e-tron va avea doua motoare electrice, care vor oferi in total 355 de cai putere si 561 Nm cuplu, dar si ca prin comutarea selectorului din modul D in modul S, acestea vor dezvolta 402 cai si 664 Nm pentru maximum 8 secunde. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in mai putin de 6 secunde, iar viteza maxima este limitata la 200 de km/h.

Audi e-tron intra in productie

Fiind vorba despre o masina complet electrica, autonomia este un detaliu foarte important. Audi sustine ca e-tron poate parcurge peste 400 de kilometri cu o singura incarcare, valoarea testata conform noului standard WLTP.

Audi e-tron intra in productie

In ceea ce priveste incarcarea, aceasta poate fi realizata de la statii cu o capacitate de pana la 150 kW, iar in 30 de minute bateriile sunt incarcate in proportie de 80%. Sau cum le place nemtilor sa spuna: "indeajuns pentru urmatoarea etapa a unei calatorii de lunga durata."

Audi e-tron intra in productie

Asa cum am mai spus, Audi e-tron poate fi comandat optional si cu camere video in loc de oglinzi laterale. Imaginile vor fi afisate pe doua dintre cele cinci display-uri montate la interior. Celelalte trei sunt dedicate instrumentarului de bord, sistemului de infotainment si celui de climatizare. Asadar, totul este digital in noul e-tron, asa cum ii sta bine unui SUV de ultima generatie.

Audi e-tron intra in productie

Noul e-tron va putea fi vazut si pe strazile din Romania. Audi a alocat 50 de unitati pentru tara noastra, iar cei interesati pot deja sa le rezerve pe site-ul oficial Audi Romania si sa achite o taxa de 1.000 de euro plus TVA la cursul BNR din ziua platii.

Audi e-tron intra in productie

Audi e-tron intra in productie

Audi e-tron intra in productie

Audi e-tron intra in productie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Audi e-tron intra in productie
mai multe