MUSTANG ca asta n-ai mai vazut. Are 840 de cai, tractiune integrala si nu consuma un gram de benzina

MUSTANG ca asta n-ai mai vazut. Are 840 de cai, tractiune integrala si nu consuma un gram de benzina
  • Este deocamdata doar un concept
  • Are 840 de cai putere
  • Autonomia este de aproximativ 500 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Acest Ford Mustang cu sistem de propulsie electric vine de la o companie ruseasca, Aviar, care intentioneaza sa-l produca cel mai probabil intr-o serie limitata. Cu un plin de baterii, masina poate parcurge pana la 500 de kilometri.

Atunci cand auzi cuvintele Ford Mustang te gandesti imediat la un muscle car cu motor V8, pur american, un simbol al industriei auto de peste Ocean. Dar nici chiar acest model nu poate fugi de un propulsor electric, care hai sa fim seriosi, daca are performantele celui de mai jos nu este chiar atat de rau.

Conceptul le apartine rusilor de la Aviar si este bazat pe un Ford Mustang Fastback din 1967. Intentioneaza sa foloseasca doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte, care sa dezvolte impreuna echivalentul a 840 de cai putere. In aceste conditii vorbim despre o acceleratie de la 0 la 96 de km/h in doar 2.2 secunde si o viteza maxima de 250 de km/h.

Mustang electric Aviar

Inginerii vor sa foloseasca fibra de carbon si aluminiu pentru caroserie si pentru majoritatea pieselor, astfel incat masa proprie sa fie cat mai scazuta. Acest lucru se va traduce in primul rand printr-o autonomie mai mult decat generoasa: 500 de kilometri cu o singura incarcare.

Din pachet nu lipseste o suspensie pneumatica, un display de 17 inch cu touchscreen (probabil pentru sistemul de infotainment) si un sunet fals in boxe de Shelby GT500. Pentru ca ar fi ciudat sa atinge 100 de km/h in 2 secunde si ceva fara un urlet de V8 in timpane. Sau nu?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2018