Nemtii au distrus competitia pe benzina. Un VW cu propulsie electrica a devenit cea mai rapida masina de la Pikes Peak

  • Volkswagen a resetat recordul celebrei curse de la Pikes Peak
  • Prototipul I.D. R a reusit un timp de doar 7 minute si 57.148 secunde
  • La volan s-a aflat faimosul pilot francez Romain Dumas
Distribuie pe Facebook

Sapte minute si 57.148 secunde este noul record al celebrului traseu de aproape 20 de kilometri si 156 de viraje, care se termina la altitudinea de 4.300 de metri.

Totul a inceput cu un plan extrem de ambitios. Acela de a construi cel mai rapid automobile cu propulsie electrica de la Pikes Peak. Finalul a venit insa cu numeroase surprize pentru inginerii Volkswagen.

Echipat cu doua motoare si undeva in jurul a 680 de cai putere - la doar 1.100 de kilograme!, prototipul I.D. R a reusit sa distruga inclusiv competitia pe benzina. Din intreaga istorie a respectivei competitii.

Volkswagen, producatorul cunoscut in lumea intreaga pentru manipularea testelor de consum si emisii, este acum detinatorul recordului all-time de la Pikes Peak. Cu un automobil complet electric, accentuam si subliniem.

Sapte minute si 57.148 secunde este timpul obtinut de prototipul I.D. R, o performanta care arunca in umbra istoriei vechea reusita de la categoria modelelor pe baterii. Cu aproape un minut.

De altfel, automobilul cu propulsie complet electrica de la Volkswagen a batut bine, cu vreo 17 secunde, inclusiv recordul lui Sebastien Loeb din 2013. Care, pe-atunci, s-a aflat la volanul unui Peugeot pe benzina, de 875 CP.

Revenind la prototipul I.D. R, acesta a fost condus pe culmile gloriei de catre un alt francez, in speta Romain Dumas. Printre reusitele acestuia se numara si doua victorii la Le Mans, una cu Audi, alta cu Porsche.

Volkswagen la Pikes Peak

Volkswagen la Pikes Peak

Volkswagen la Pikes Peak

Volkswagen la Pikes Peak

Volkswagen la Pikes Peak

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Volkswagen la Pikes Peak
mai multe