Nissan Leaf castiga titlul World Car of the Year 2011. Cum comentezi?

Nissan Leaf castiga titlul World Car of the Year 2011. Cum comentezi?
Este adevarat, am ras si am glumit multa vreme pe seama masinilor hibride/electrice, insa de acum inainte suntem nevoiti sa le luam in serios. Nu doar pentru ca reusesc sa castige teren sub ochii nostri. Nu doar pentru ca vom ramane cat de curand fara petrol. Nu doar pentru ca asa ceva vom conduce in viitor. Ci si pentru ca 66 de jurnalisti de top au acordat titlul World Car of the Year 2011 modelului Nissan Leaf. Asta dupa ce japonezul castigase si competitia Car of the Year 2011.
Distribuie pe Facebook
Introdus pe piata in urma cu aproximativ un an, noul Nissan Leaf s-a impus in finala in fata unor modele mult mai titrate, precum Audi A8 si BMW Seria 5. Fiind unul dintre primele automobile complet electrice construite in masa, hatchback-ul japonez in cinci usi este propulsat de un motor electric ce livreaza celui aflat la volan undeva in jurul a 108 cai putere si 279 Nm. Performantele sunt departe de a impresiona - acceleratia de la 0 la 96 km/h se realizeaza in 11.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de 145 km/h, insa Nissan Leaf se poate lauda cu emisii zero si o autonomie de aproximativ 161 kilometri.

Revenind insa la competitia World Car of the Year 2011, lista cu castigatorii celorlalte categorii arata in felul urmator:

- Ferrari 458 Italia a fost incoronat drept 2011 World Performance Car

- Aston Martin Rapide se lauda cu titlul 2011 World Car Design of the Year

- Chevrolet Volt a obtinut titlul 2011 World Green Car.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2011