Nissan Leaf va fi echipat cu baterii noi, mai rezistente la caldura

Nissan Leaf va fi echipat cu baterii noi, mai rezistente la caldura
  • Nissan va modifica reteta chimica a bateriilor ce echipeaza modelul Leaf
  • Imbunatatirile vor avea drept consecinta extinderea duratei de viata a acestora
  • Noile baterii ar putea intra in productie incepand cu prima jumatate a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Nissan va modifica reteta chimica a retetei sale pentru bateria litiu-ion astfel incat noile baterii sa aiba o durata de viata mai mare. Potrivit autonews.com, noile baterii vor fi produse incepand cu prima jumatate a lui 2014.

Producatorul auto japonez vrea sa extinda durata de viata a bateriilor sale folosite pe modelul Leaf, dupa ce mai multi clienti din Arizona si New Mexico, acolo unde temperaturile sunt foarte ridicate, s-au plans ca "bateriilor lor imbatranesc mai repede decat a declarat producatorul". Nissan a promis ca va inlocui respectivele baterii, insa aceasta este doar o solutie de compromis, de aceea doreste sa modifice compozitia chimica a bateriei pentru ca ea sa devina mai rezistenta.

Momentan, noile schimbari trebuie sa fie aprobate de conducerea companiei, insa daca vor fi aprobate acestea ar trebui sa faca bateria litiu-ion mai rezistenta la temperaturile ridicate, explica Billy Hayes, vicepresedintele diviziei de vehicule electrice Nissan.

"Lucram sa imbunatatim partea chimica pentru ca bateriile sa beneficieze de o durata de viata mai mare, in special in situatiile unde acestea sunt supuse in mod prelungit unor temperaturi mari", a declarat Hayes, citat de Automotive News. Daca vor fi aprobate, noile baterii vor intra in productie la fabrica Nissan din Smyrna, SUA, in prima jumatate a anului viitor, a mai spus oficialul companiei japoneze.

Totodata, Hayes a tinut sa precizeze ca noua compozitie chimica nu va extinde autonomia modelului Leaf, care poate parcurge aproximativ 117 km cu o singura incarcare. Insa, va intarzia degradarea bateriei, prelungindu-i astfel durata de viata.

Bateriile modelului Nissan Leaf nu se afla la prima modificare. De la debutul vehiculului electric pe piata, ele au suferit doua modificari: una ce a vizat reducerea greutatii si alta a costurilor de productie. Astfel, in urmatorii doi ani de la modificarile aduse in 2014, este posibil sa mai apara alte doua noi generatii de astfel de baterii imbunatatite.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2013