NOU record mondial: Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde!

NOU record mondial: Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde!
  • Cativa studenti din Olanda au creat cea mai rapida masina electrica din lume
  • Modelul in cauza se bucura de 135 cai putere si cantareste 145 de kilograme
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza intr-un fantastic 2.15 secunde
Distribuie pe Facebook

Mai multi studenti olandezi au dat recent nastere unei masini capabile sa accelereze de la 0 la 100 kilometri pe ora in numai 2.15 secunde.

Automobilele electrice incep sa castige tot mai mult teren, performantele acestora crescand vazand cu ochii, direct proportional cu eficienta si nivelul de atractivitate vizuala al acestora. Din pacate, oferta companiilor auto tradtitionale este aproape inexistenta in prezent, insa putem spune ca viitorul suna si arata bine daca aruncam o privire asupra proiectelor derulate de diverse institutii sau universitati independente.

Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde

Un astfel de exemplul este proiectul nascut recent din ambitia unor studenti din Olanda. Cantarind numai 145 de kilograme si echipat cu un motor electric capabil sa genereze undeva in jurul a 135 cai putere, prototipul in cauza are nevoie de doar 2.15 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora, fiind astfel cel mai rapid model electric din intreaga lume. Mai mult de-atat, masina construita de echipa din cadrul Delft University of Technology se poate lauda si cu performanta de a accelera de la 0 la 100 km/h intr-un timp mai mic chiar si decat cel reusit de extremul Ariel Atom V8.

Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde

Din pacate, nu avem la acest moment nici un filmulet care sa prezinte in actiune impresionantul proiect pus la cale de grupul de studenti din cadrul Delft University of Technology din Olanda insa, chiar si asa, performanta reusita de acesta vorbeste de la sine. Si ne demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca propulsia electrica nu inseamna neaparat lipsa performantei, o alta dovada in acest sens reprezentand Tesla Model S si, bineinteles, modelul Drayson B12 69/EV capabil sa accelereze pana la 328.6 kilometri pe ora.

Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde

PS: Acum avem si un filmulet cu impresionantul proiect!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Masina care face 0 - 100 km/h in 2.15 secunde
mai multe