Noua masina lansata in Romania are 300 de cai pe ambele punti, dar consuma doar 1,3 la suta. Cat costa

Noua masina lansata in Romania are 300 de cai pe ambele punti, dar consuma doar 1,3 la suta. Cat costa
  • Opel lanseaza in Romania noul model Grandland X Hybrid4
  • SUV-ul cu propulsie hibrida ofera 300 CP pe ambele punti
  • Pretul cu TVA si campania actuala incluse e de 40.204 euro
Distribuie pe Facebook

Prima parte a lunii februarie marcheaza lansarea unei noi masini hibride pe piata din Romania. Cu 300 de cai pe ambele punti si un consum mediu de doar 1,3 - 1,4 la suta.

Dezvelita oficial acum mai bine de noua luni, inca din primavara anului trecut, versiunea Hybrid4 a primului Opel Grandland X din istorie a fost lansata zilele acestea si pe piata auto din Romania. La preturi care pornesc de la 40.204 euro, cu TVA si campania actuala incluse, potrivit informatiilor oferite de importatorul local.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Sub capota, masina in cauza ascunde un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid, ce include urmatoarele:

- un motor pe benzina de 1.6 litri, cu 4 cilindri, supraalimentat, de 147 kW / 200 CP, cu sistem de injectie directa, certificat WLTP, care respecta prevederile standardului de emisii Euro 6d, special adaptat pentru autovehiculele hibrid;

- un sistem de propulsie cu doua motoare electrice de (fata: 81 kW / 110 cp; spate: 83 kW / 113 cp), tractiune integrala si baterie litiu-ion de 13,2 kWh. Motorul electric frontal este cuplat la o transmisie automata electrificata cu 8 trepte de viteza. Cel de-al doilea motor electric, invertorul si diferentialul sunt integrate in puntea spate actionata electric pentru a furniza tractiune integrala la cerere.

Potrivit primelor informatii date publicatii, solutia aleasa de Opel pentru motorizarea noului Grandland X Hybrid4 dezvolta o putere totala de pana la 300 de cai, in timp ce consumul mediu de carburant este de 1,4-1,3 l/100 km cu 32-29 g/km de CO2, in ciclul WLTP.

Masina in cauza, a carei autonomie in modul complet electric se ridica la 59 de kilometri, ofera patru moduri de conducere – „Electric”, „Hibrid”, „Tractiune integrala” si „Sport” – permitand soferilor sa adapteze caracteristicile autovehiculului la preferintele personale sau conditiile de trafic specifice.

De exemplu, selectarea modului „Hibrid” comuta automat autovehiculul in cea mai eficienta metoda de propulsie, cu posibilitatea de a trece in modul „Electric” pentru o deplasare cu zero emisii in centrul orașului. Funcția „e-Save” permite protejarea energiei electrice stocate in bateria de inalta tensiune pentru o utilizare viitoare, de exemplu, pentru conducerea in zone cu accesul permis doar pentru autovehiculele electrice.

Modul „Sport” permite o conducere mai dinamica prin combinarea puterii motorului cu ardere interna si a celui electric. Selectarea modului „Tractiune integrala” permite utilizarea fortei maxime de tractiune pe toate tipurile de drumuri, potrivit informatiilor oferite de importatorul local.

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Opel Grandland X Hybrid4
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2020