Noul BMW X5 xDrive40e se lauda cu 313 CP si 3.3 litri la 100 kilometri

Noul BMW X5 xDrive40e se lauda cu 313 CP si 3.3 litri la 100 kilometri
  • BMW publica primele fotografii si informatii ale noului X5 xDrive40e
  • SUV-ul bavarez ofera un tren de propulsie hibrid, cu 313 cai putere
  • Consumul mediu de carburant nu depaseste 3.4 litri la 100 kilometri
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou membru al familiei BMW X5 F15 combina eficienta si sportivitatea intr-un pachet de invidiat, ce va debuta public odata cu evenimentul Shanghai Auto Show 2015.

Disponibila deja in numeroase versiuni pe benzina si motorina, cea de-a treia reiteratie a popularului BMW X5 va putea fi comandata in curand si intr-o varianta cu propulsie hibrida.

Botezat X5 xDrive40e, noul model ascunde sub capota o unitate turbo cu patru cilindri in linie si capacitate de doi litri, ce lucreaza alaturi de un motor electric integrat la nivelul cutiei Steptronic.

BMW X5 xDrive40eBMW X5 xDrive40e

BMW X5 xDrive40e

Intreg ansamblul ofera un total de 313 cai putere, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel numai in 6.8 secunde. Asta in timp ce consumul mediu de carburant nu depaseste 3.4 litri la 100 de kilometri.

Situatia arata la fel de bine si din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cele 77 de grame per kilometru "evaporandu-se" complet la activarea modului electric - care rezista pentru o distanta de circa 31 km.

Din punct de vedere estetic, noul X5 xDrive40e se diferenteaza de celelalte versiuni si variante ale gamei BMW X5 printr-o serie de retusuri aplicate la nivelul spoilerelor fata si spate, acestora alaturandu-li-se un set de jante special proiectate.

Interiorul nu aduce nici un fel de surpriza vizuala, viitorii clienti bucurandu-se in schimb de multiple echipamente incluse in dotarea standard - printre care si suspensia pneumatica pentru puntea spate, tehnologia Dynamic Damper Control sau sistemul de navigatie Professional.

Asadar, acestea fiind spuse, noi ne oprim aici. Nu inainte insa de a reaminti ca SUV-ul bavarez cu propulsie hibrida va fi dezvaluit in premiera mondiala peste aproximativ o luna, atunci cand Salonul Auto de la Shanghai isi va deschide portile, atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate din intreaga lume. Tot pe-atunci speram sa aflam si pretul de vanzare al noului BMW X5 xDrive40e.

BMW X5 xDrive40e

BMW X5 xDrive40e

BMW X5 xDrive40e

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (53) Poze BMW X5 xDrive40e
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2015