Noul Infiniti M35h emite doar 159 grame CO2 per kilometru

Noul Infiniti M35h emite doar 159 grame CO2 per kilometru
Infiniti, marca de automobile de lux din Japonia, a confirmat faptul ca nivelul emisiilor de CO2 al modelului Infiniti M35h din 2012 a fost redus pana la 159 g/km. Aceasta modificare aduce nivelul emisiilor de CO2 al modelului sedan hibrid sub un prag de impozitare frecvent aplicat si se adauga la viteza deosebita si la economia de carburant cu care se mandreste acest model, cu scopul de a prezenta o oferta si mai convingatoare pentru parcurile auto ale companiilor din Europa.
Distribuie pe Facebook
In loc sa recurga la diverse trucuri precum echiparea cu pneuri cu rezistenta mica la rulare, inginerii Infiniti au identificat solutii tehnologice pentru reducerea emisiilor de CO2. Principalele imbunatatiri aduse preciziei motorului electric si incarcarii bateriei permit modelului M35h sa se bazeze mai mult pe puterea silentioasa la pornirea la rece, fapt care aduce si alte beneficii in afara costurilor de operare reduse.
Pe langa reducerea nivelului emisiilor de CO2, modificarile inseamna si o reducere a consumului de carburant deja mic in cazul modelului M35h. Datele privind consumul in ciclu combinat al motorului pe benzina/electric de 364 CP arata o scadere de la 7 l la 6,9 l/100 km. Consumul pe autostrada scade de la 5,7 l la 5,6 l/100 km, iar in ciclul urban modelul M35h de la Infiniti are un consum de 9 l/100 km, cu 0,2 litri mai putin decat inainte.
"Infiniti M35h este deja un model popular in randul companiilor care cauta un sedan de lux fara compromisuri cand vine vorba de performanta sau consumul de carburant", a declarat Guillaume Pelletreau, director comercial Infiniti in Europa "Fara a fi nevoiti sa recurga la compromisuri cand vine vorba de costurile de operare, companiile descopera in modelul M35h al anului 2012 o masina seducatoare si rationala, o combinatie pe care credem ca o vor aprecia."
Cu o acceleratie mai buna decat cea a modelelor hibride concurente de la Porsche si BMW (de la 0 la 100 km/h in doar 5,5 secunde), pozitia fruntasa a modelului M35h in ceea ce priveste performantele a fost confirmata in 2011, cand a intrat in Cartea Recordurilor Guinness ca sedanul hibrid cu cea mai rapida acceleratie din lume.
De asemenea, consumul de carburant realizat de Infiniti in utilizarea cotidiana a facut obiectul unei verificari independente. Intr-un test vizand consumul de carburant realizat in Regatul Unit in 2011, modelul M35h a inregistrat un rezultat global de 6,49 l/100 km (cu 6% mai bun decat valorile obtinute in ciclu combinat), in timp ce toate celelalte modele hibride testate au depasit valorile oficiale indicate, unele chiar si cu 18%. Impresionant a fost faptul ca modelul Infiniti M35h a parcurs in mod silentios, cu ajutorul motorului electric, aproape jumatate din distanta de 596 km strabatuta cu ocazia testului.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2012