Noul Tesla Model X 2016 e pe cale sa ajunga cel mai rapid SUV din lume

Noul Tesla Model X 2016 e pe cale sa ajunga cel mai rapid SUV din lume
  • Puterea totala a masinii este de 762 cp
  • Acceleratia pana la 100 km/h se face in 3.2 secunde
  • Viteza maxima atinsa de masina este 250 km/h
Distribuie pe Facebook

Elon Musk nu sta degeaba si continua sa schimbe lumea asa cum o stim noi. Dupa ce a realizat cele mai revolutionare vehicule electrice, iata ca producatorul american ne arata primele imagini cu viitorul SUV numit Model X.

Ieri au aparut online primele imagini cu Tesla Model X, primul SUV al companiei. Model X se pare ca nu va fi o simpla masina de familie, ci un fel de Supercar cu 7 locuri, capabil sa mearga si in softroad, dar si sa castige orice fel de cursa cu aproape orice alta masina de pe piata si sa castige. Si asta datorita unei puteri cumulate de 762 cp, din care 259 sunt produsi de motorul din fata, care ofera puterea catre rotile viratoare, dar si unui al doilea propulsor, tot electric, ce produce 503 cp, ce se ocupa de partea din spate.

Tesla Model X

Multumita acestei uriase puteri, Tesla Model X va fi capabila, conform producatorului, sa atinga 100 km/h in doar 3.8 secunde in mod normal. Iar atunci cand soferul selecteaza modul "Ludicrous Speed Upgrade", acceleratia se va putea face in doar 3.2 secunde, mai rapid ca aproape orice Supercar italienesc sau german. Mai mult, sfertul de mila va fi terminat in numai 11,7 secunde, aproape un timp similar cu cel obtinut de cel mai violent muscle-car contemporan, Dodge Challenger SRT Hellcat.

Tesla Model X

Tesla va vinde masina asta in varianta standard, pentru care este necesar un avans de 5000 de dolari, dar si in varianta exclusivista, numita Signature, pentru ca americanii cer 40.000 de dolari avans. Aceasta din urma va beneficia, in premiera, si de niste portiere spate de tip "soim", adica niste Gullwing denumite altfel... Oricum, pretul unei masini Model X este de asteptat sa depaseasca pragul celor 100.000 de dolari in momentul lansarii oficiale, care nu va intarzia sa apara. Momentan, tot ce ne ramane este sa ne delectam cu niste imagini obtinute din configuratorul privat pe care Tesla il pune la dispozitia clientilor care aleg modelul Signature.

Tesla Model X

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Tesla Model X
mai multe