Noul VW Golf TDI BlueMotion reuseste imposibilul: un consum mai mic de 3 litri la 100 km!

Noul VW Golf TDI BlueMotion reuseste imposibilul: un consum mai mic de 3 litri la 100 km!
  • Noul VW Golf TDI BlueMotion a reusit sa parcurga 1.602 kilometri cu un singur plin
  • Eficientul hatchback german a inregistrat astfel un consum mediu de 2.92 litri la 100 km
  • VW Golf TDI BlueMotion ascunde sub capota un 1.6 TDI de 110 CP si porneste de la 19.943 euro
Distribuie pe Facebook

Intr-o aventura europeana incheiata recent, cea mai noua generatie a modelului Volkswagen Golf TDI BlueMotion a reusit ceea ce parea a fi imposibil pentru un automobil care nu dispune de tehnologia hibrid: sa inregistreze un consum mediu de carburant mai mic de trei litri la 100 de kilometri!

Introdus pe piata in cursul acestui an, noul Volkswagen Golf TDI BlueMotion ascunde sub capota un propulsor turbodiesel de 1.6 litri si 110 cai putere, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte. De asemenea, ultima generatie a eficientului hatchback german se mai bucura si de alte artificii menite sa reduca cantitatea de carburant folosita, sistemul start - stop oferit in standard, functia de regenerare a energiei cinetice si pneurile cu rezistenta redusa la inaintare fiind dintre cele mai reprezentate.

Drept urmare, multumita acestor tehnologii multiple, noul Volkswagen Golf TDI BlueMotion are nevoie de numai 3.2 litri de motorina pentru a parcurge clasica distanta de 100 kilometri pe ora. Sau cel putin asta anunta fisa cu specificatii tehnice a eficientului hatchback german.

VW Golf TDI BlueMotion - Think Blue. Eco Ride.

Nu de alta dar, asa cum a si demonstrat recent, ultima generatie a modelului Volkswagen Golf TDI BlueMotion poate cobori fara prea mari probleme sub aceasta valoare. Despre ce este insa vorba mai exact? Pai, conform companiei germane de automobile, eficientul sau hatchback a reusit recent sa parcurga pana la 1.602 kilometri cu un singur plin de carburant, consumul mediu inregistrat fiind astfel de 2.92 litri la 100 kilometri.

Calatoria modelului Volkswagen Golf TDI BlueMotion a fost supervizata de instutia DEKRA si s-a desfasurat in trafic normal, intinzandu-se pe parcursul a aproximativ 20 de ore si 45 de minute. Ruta aleasa a acoperit mai multe orase de pe Batranul Continent, printre care si Paris, Antwerp, Bremen sau Hamburg, pornind din Nantes si incheindu-se in Copenhaga - actuala si viitoarea Capitala Verde Europeana.

Pentru cei interesati sa uite de grija consumului de carburant, cea mai noua generatie a modelului Volkswagen Golf TDI BlueMotion este disponibila la vanzare, pe piata auto din Romania, la un pret de pornire de aproximativ 19.943 euro.

VW Golf TDI BlueMotion - Think Blue. Eco Ride.

Distribuie pe Facebook
mai multe