Opel Romania ieftineste modelul electric Ampera

Opel Romania ieftineste modelul electric Ampera
  • Opel Ampera se vinde acum in Romania cu 39.900 euro
  • Propulsia este asigurata de un tren de rulare electric
  • Autonomia variaza intre 40 si peste 500 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Incepand cu aceasta luna, modelul electric Opel Ampera va fi comercializat pe piata din Romania la un pret de pornire de 39.900 euro, cu aproximativ 4.600 euro mai putin comparativ cu pret initial.

Lansat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2011 si comercializat incepand cu vara anului trecut si pe piata auto din Romania, modelul Opel Ampera este pus in miscare de un motorul electric de 150 cai putere alimentat cu ajutorul unei baterii litiu-ion de 16 kWh. Astfel, in functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, automobilul companiei din Russelsheim poate parcurge distante cuprinse intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand exclusiv pe baza energiei furnizate de baterie.

Opel Ampera in Romania

Odata ce acumulatorul litiu-ion de 16 kWh a atins nivelul de incarcare minim, modelul Opel Ampera nu se va opri, unitatea electrica de propulsie a acestuia urmand a fi alimentata cu energie de un generator actionat de propulsorul pe benzina cu capacitate de 1.4 litri si putere maxima de 86 CP. Astfel, automobilul companiei din Russelsheim va putea parcurge distante totale de peste 500 de kilometri fara a fi necesara alimentarea cu carburant. In ceea ce priveste performantele, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ noua secunde, in timp ce viteza maxima este de 161 km/h.

De asemenea, modelul Opel Ampera promite si costuri reduse de exploatare, compania din Russelsheim anuntand anterior ca sumele cumulate ale reviziilor pentru primii 5 ani sau 150.000 km se ridica la maximum 600 euro, valoarea primei revizii fiind estimata la aproximativ 40 de euro. In plus, automobilul german promite intervale de revizie de 30.000 de kilometri sau un an de zile si garantie de 8 ani sau 160.000 kilometri pentru baterie, respectiv sistemul electric de propulsie.

Opel Ampera in Romania

Cu toate acestea, chiar si dupa ieftinirea de circa 4.600 euro, modelul Opel Ampera ramane in continuare un automobil scump, pretul de 39.900 euro cu care se comercializeaza acesta pe piata din Romania nefiind chiar pe buzunarele tuturor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (55) Poze Opel Ampera in Romania
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2013