Opel si-a dublat baza de clienti de flota Ampera

Opel si-a dublat baza de clienti de flota Ampera
Numarul de clienti europeni cu flote auto ce aleg Opel Ampera a depasit dublul valorii initiale intr-un interval de sase luni, de la aproximativ 700 in martie, la 2.000 in octombrie. Aceasta reprezinta o crestere de peste 180%.
Distribuie pe Facebook

In Germania, numarul clientilor de flote auto care aleg Ampera a inregistrat o crestere impresionanta, de peste 50%, iar in Olanda a crescut si mai mult, cu 200%. Aceste cifre includ companii care au comandat pana la 20 de autovehicule Ampera. De asemenea, Opel a observat o tendinta de crestere a numarului de clienti cu flote auto care includ revolutionarul autovehicul electric in politica pentru autovehicule de serviciu, astfel incat acestea sunt utilizate impreuna cu modelele conventionale, diesel sau pe benzina, ca alternative cu propulsie electrica la fel de practice.
"Modelul Ampera nu este doar cel mai bine vandut autoturism electric din Europa. Acum avem dovada ca atrage un numar din ce in ce mai mare de clienti care detin flote auto", a declarat Alfred Rieck, Vicepresedinte Vanzari, Marketing si Servicii Post-Vanzare Opel. "Suntem convinsi ca aceasta tendinta va continua datorita faptului ca detinatorii de flote auto inteleg ca modelul Ampera este printre foarte putinele autovehicule electrice cu adevarat adecvate pentru utilizare zilnica. In plus, are costuri de utilizare semnificativ mai mici fata de autovehiculele echivalente cu motor cu ardere interna."
Spre deosebire de multe dintre modelele concurente, Ampera este un autovehicul cu autonomie extinsa. Acesta este un element extrem de important pentru clientii de flote auto cum ar fi Trigion, filiala companiei Facilicom, ce ofera servicii in Europa de Vest. Trigion furnizeaza servicii de paza si protectie, inclusiv monitorizare cu camere video, posturi fixe de paza si patrule mobile.
"Trigion Security este una dintre primele companii din Olanda care au utilizat modelul Ampera. Ne atrage consumul sau foarte redus de carburant", a declarat Martine Geurts, Vicepresedinte si Director al Facilicom Service Group. "Modelul Ampera este utilizat in momentul de fata in cadrul unui proiect pilot la filiala noastra Trigion si urmatorul pas logic este extinderea utilizarii acestuia in tot grupul."
Dar Facilicom nu este singura companie cu acest punct de vedere. La inceputul lunii noiembrie, modelul Ampera a primit titlul de Masina Ecologica a Anului in Marea Britanie, acordat de factori de decizie din domeniul flotelor auto, in cadrul prestigioasei ceremonii de decernare a premiilor 2012 ale Asociatiei operatorilor de flote auto (ACFO). Premiile, stabilite prin vot online exclusiv de catre membrii ACFO, sunt foarte apreciate deoarece, spre deosebire de multe alte distinctii, reflecta experienta utilizarii zilnice si expertiza factorilor de decizie din domeniul flotelor auto. Acesta este cel mai recent premiu dintr-un lung sir de peste 50 de distinctii conferite modelului inovator Ampera, printre care se numara si titlul de Masina Anului 2012 in Europa.

Motorul electric de 111 kW/150 cp montat pe modelul Ampera este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge distante cuprinse intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie. In modul de autonomie extinsa, care este activat atunci cand bateria a atins nivelul de incarcare minim, unitatea electrica de propulsie este alimentata cu energie de un generator actionat de motorul pe benzina cu capacitate de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 63 kW/86 cp. Modul autonomie extinsa face posibila parcurgerea unei distante totale de peste 500 de kilometri fara a fi necesara alimentarea cu carburant.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2012