Opreste-te din tot ce faci si admira noua creatie Volvo. Este un cap tractor autonom, FARA CABINA

Opreste-te din tot ce faci si admira noua creatie Volvo. Este un cap tractor autonom, FARA CABINA
  • Volvo a prezentat un cap tractor autonom, fara cabina
  • Acesta este in acelasi timp si 100% electric
  • Are o autonomie maxima de 300 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile a organizat un eveniment special la Berlin in cadrul caruia a prezentat presei un camion electric, autonom, si fara cabina. Botezat Vera, acesta se presupune ca ar avea o autonomie maxima de 300 de kilometri.

Volvo pare ca si-a concentrat atentia in ultima perioada pe vehiculele electrice si autonome, astfel ca dupa ce a lansat conceptul 360c cu care vrea sa revolutioneze calatoriile pe distante lungi, suedezii au prezentat acum o noua idee nebuneasca.

Volvo Vera

Este vorba despre un camion 100% electric, autonom, si fara cabina. Prototipul a fost botezat Vera si a fost prezentat cu putin timp in urma in cadrul unui eveniment special organizat la Berlin.

Volvo Vera

Desigur, versiunea de productie este la ani distanta, insa Volvo vede acest camion perfect pentru porturi si centrele logistice mari. Din pacate nu stim multe detalii despre Vera, inafara faptului ca este, asa cum am spus mai sus, 100% electric si autonom, iar sistemul de propulsie este imprumutat de la camionul electric prezentat de Volvo la inceputul acestui an.

Volvo Vera

Este vorba despre un motor electric de 185 de kW, un pachet de baterii litiu-ion si o autonomie maxima de 300 de kilometri. In plus, Vera poate fi conectata la orice tip de remorca si poate tracta pana la 32 de tone.

Volvo Vera

Neavand sofer, camionul electric de la Volvo este conectat la un serviciu de tip cloud iar un centru de control este tot timpul cu ochii pe el. Oamenii din fata calculatorului stiu tot timpul unde se afla, ce transporta sau cand trebuie sa intre in service pentru diverse reparatii.

Volvo Vera

Reprezentantii producatorului suedez de automobile recunosc ca in viitorul previzibl camioanele vor fi conduse in continuare de oameni, insa ca "in curand vom vedea vehicule comerciale autonome in zone bine delimitate."

Volvo Vera

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volvo Vera
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2018