Paris 2014: Noul VW Passat GTE se lauda cu un consum de 1.6 l/100 km

Paris 2014: Noul VW Passat GTE se lauda cu un consum de 1.6 l/100 km
  • Noul Volkswagen Passat GTE a debutat oficial la Paris
  • Modelul ofera un sistem de propulsie cu 218 CP si 400 Nm
  • Consumul mediu de carburant se va pozitiona sub 2 l/100 km
Distribuie pe Facebook

Te-ai saturat pana peste masura de scumpirile ilogice la carburantii din Romania? Nici o problema, germanii de la Volkswagen au solutia: echipat cu un sistem de propulsie hibrid, noul Passat GTE promite un consum mediu mai mic de 2 litri / 100 kilometri.

Anuntat in premiera la sfarsitul lunii trecute si prezentat public la inceputul lui octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, noul Volkswagen Passat GTE ocupa un loc fruntas in topul celor mai eficiente automobile ale planetei, modelul german avand nevoie de numai 1.6 litri (1.7 litri in cazul versiunii Break) de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri.

Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTESalonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE

Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE

Secretul din spatele acestei fantastice performante? Ei bine, asa cum anuntam si la momentul primei sale aparitii, varianta GTE a noului Volkswagen Passat B8 este pusa in miscare de un sistem de propulsie hibrid, ce combina un 1.4 TSI pe benzina si un motor electric pentru un total de 218 cai putere. Cei 400 Newton-Metri din dreptul cuplului maxim reprezinta un alt detaliu demn de luat in seama, fisa cu specificatii tehnice remarcabile continuand cu sprintul 0 - 100 km/h in opt secunde si viteza maxima de peste 220 de kilometri pe ora.

Oferit in compania unei transmisii DSG cu sase rapoarte si a unui sistem de tractiune fata, modelul german impresioneaza la nivel vizual in special prin LED-urile aditionale aplicate spoilerului fata, insa nu vor trece neobservate nici accentele de albastru intalnite la nivelul grilei frontale cromate, respectiv etrierelor din echiparea sistemului de franare - accente de albastru ce pot fi admirate si la interior, sub forma de cusaturi si lumina ambientala.

Asadar, acestea fiind spuse, reamintim ca noul Passat GTE va putea fi achizitionat incepand cu cea de-a doua jumatate a anului 2015, atat intr-o versiune Sedan, cat si intr-o varianta Break. Pentru cei care nu s-au lasat convinsi de caracteristicile mai sus enumerate, tinem sa precizam ca modelul german dispune si de un mod complet electric, disponibil pentru aproximativ 50 km.

Uun calcul al inginerilor Volkswagen scoate la iveala o autonomie totala de peste 1.000 km, un singur rezervor de 50 de litri impreuna cu bateria complet reincarcata asigurand carburantul necesar pentru o excursie Paris - Londra - Paris.

Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE

Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTESalonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE

Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Salonul Auto de la Paris 2014: Volkswagen Passat GTE
mai multe