Politia din Dubai isi completeaza flota cu... un automobil hibrid

Politia din Dubai isi completeaza flota cu... un automobil hibrid
  • Politia din Dubai adopta un BMW i8
  • Masina ofera un sistem de propulsie hibrid
  • 362 CP si 570 Nm numara valorile maxime
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou membru al Politiei din Dubai nu doar ca sta prost la capitolul "cilindri", insa nu descurca mai bine nici atunci cand vine vorba de viteza maxima. In schimb, impresioneaza prin consumul scazut de carburant...

Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Ferrari FF, Lamborghini Aventador LP700-4, McLaren MP4-12C, Mercedes SLS AMG... Nu exista nici un fel de dubiu: Politia din Dubai detine in proprietate unele dintre cele mai performante automobile ale planetei.

Ultima achizitie a autoritatilor din emiratul arab nu sta chiar la fel de bine din acest punct de vedere, insa impresioneaza la alte capitole: are nevoie de numai 2.1 litri de carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri, de exemplu.

BMW i8 de politie

Si totusi, despre ce anume este vorba? Pai, sa vedem: dupa ce au achizitionat aproape toate supercarurile cu propulsie traditionala ale planetei, reprezentantii Politiei din Dubai au decis ca a sosit momentul sa puna mana si pe un hibrid.

Astfel, flota de automobile a autoritatilor din emiratul arab s-a imbogatit recent cu un BMW i8 de toata frumusetea, ce ofera undeva in jurul a 362 CP si 570 Nm din combinarea unui motor electric cu un benzinar turbo in trei cilindri, de 1.5 litri.

Dupa cum precizam si anterior, hibridul bavarez de inalta performanta are nevoie de aproximativ 4.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 de kilometri pe ora. Deloc de neglijat, insa nici seicii nu stau mai prost din acest punct de vedere.

Cum va arata urmatoarea achizitie a Politiei din Dubai? Nu stim de tine, insa noi asteptam cu nerabdare raspunsul la aceasta intrebare. Va fi oare tot un hibrid sau oare autoritatile din emiratul arab vor reveni la prima lor dragoste, si anume mirosul (exclusiv) de benzina?

Pana ce deznodamantul va ajunge la noi, ne limitam la a mai adauga doar urmatorul lucru: cel putin 130.000 de euro va trebui sa scoti din buzunare / conturi pentru a conduce aceeasi masina precum oamenii legii din UAE.

BMW i8 de politie

BMW i8 de politieBMW i8 de politie

Distribuie pe Facebook
mai multe