Politia Romana foloseste de azi o autospeciala electrica, un BMW i3

  • Masina va fi in dotarea politiei timp de o luna
  • Puterea masinii este de 170 cp
  • Autonomia este de 200 km
Distribuie pe Facebook

Pentru imagine sau nu, cert este ca de azi, Politia Capitalei va avea in dotare un BMW i3. O masina urbana, care se incarca de la priza, dar care poate interveni la fel de bine la diferite actiuni si evenimente, acolo unde este nevoie de agentii de la politie.

Începând de astăzi, timp de o lună de zile, bucureștenii și turiștii care aleg ca destinație orașul nostru, vor întâlni în trafic, prima autospecială electrică folosită de Poliția Capitalei. Prin acest experiment, Poliția Capitalei intră pe harta polițiilor din Capitalele Lumii care folosesc autospeciale electrice în cadrul forţelor de poliţie urbană. Autospeciala este din aceeși categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de către poliţia din Anglia, Austria, Elveţia, Germania, Italia și departamentul de poliţie din Los Angeles.

BMW i3 Politia Romana

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acceptat propunerea venită din partea Automobile Bavaria Group, ca timp de o lună de zile, polițiștii bucureșteni să testeze un autoturism BMWi3.

Astfel, bucureștenii și turiștii care aleg ca destinație Capitala României vor putea să vadă autospeciala, în cele mai importante zone din București.

Autospeciala este un automobil electric, cu patru locuri, având o putere de 170 cp, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km, fiind prevăzut cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră.

BMW i3 Politia Romana

BMW i3 este folosit la nivel global de către poliţiile din Geneva, Londra, Los Angeles, München, Roma, Viena.

Acest experiment deschide drumul către servicii moderne de mobilitate, orientate către dezvoltare durabilă şi politici non-poluante.

“De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW, singurul de acest fel din ţară. Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.

BMW i3 Politia Romana

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (37) Poze BMW i3 Politia Romana
mai multe