Prima masina electrica de la Mazda debuteaza cu o autonomie dezamagitoare si portiere a la RX-8

Prima masina electrica de la Mazda debuteaza cu o autonomie dezamagitoare si portiere a la RX-8
  • Mazda prezinta oficial prima masina electrica din istoria companiei
  • SUV-ul MX-30 debuteaza cu o autonomie dezamagitoare, de doar 200 km
  • Principala atractie estetica ia forma unor portiere a la RX-8
Distribuie pe Facebook

Datele legate de puterea maxima a motorului, dar si pretul de vanzare al SUV-ului japonez raman, cel putin pentru moment, un mare mister.

Organizata in perioada 24 octombrie - 4 noiembrie, editia din acest an a Salonului Auto de la Tokyo marcheaza debutul primei masini electrice din istoria Mazda.

Botezata MX-30, cea mai noua creatie a japonezilor impresioneaza la prima vedere in special prin deschiderea atipica a portierelor, in stilul specific vechiului RX-8.

Interesanta este si abordarea de la nivel de stopuri, seria curiozitatilor continuand cu numele marcii gravat in partea inferioara a montantilor posteriori.

Mazda MX-30

La interior, lista atractiilor principale debuteaza cu cele trei display-uri color din bord, dintre care unul folosit pentru actionarea sistemului de climatizare.

Tapiteria din piele vegana, consola centrala plutitoare, dar si prezenta redusa a butoanelor fizice reprezinta la randul lor elemente capabile sa atraga atentia.

Sub capota, prima masina electrica de la Mazda este o dezamagire totala, cel putin in contextul actual, bateria de 35.5kWh asigurand o autonomie redusa.

Este vorba, mai precis, despre un maximum de doar 200 de kilometri, valoare care ar putea tine potentialii clienti departe de cea mai noua creatie a japonezilor.

Dupa cum precizam si anterior, puterea maxima a motorului care echipeaza MX-30 ramane un mister, insa presa de specialitate vorbeste despre 142 de cai.

Tot la capitolul necunoscute avem si pretul de vanzare, singura certitudine reprezentand-o momentul lansarii pe piata: cea de-a doua jumatate a lui 2020.

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Mazda MX-30
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2019