Primele autovehicule Chevrolet Volt din Franta au fost achizitionate de Ambasada SUA

Primele autovehicule Chevrolet Volt din Franta au fost achizitionate de Ambasada SUA
Misiunea diplomatica a Statelor Unite ale Americii in Franta a facut publica achizitionarea a patru modele Chevrolet Volt, trei dintre acestea urmand a fi utilizate de Ambasada S.U.A. din Paris si unul de Consulatul din Lyon in cadrul Proiectului "Greenwheels", un parteneriat public-privat intre Ambasada din Paris, Consulatul din Lyon si GM/Chevrolet.
Distribuie pe Facebook
La data de 30 noiembrie, Ludovic Dirand, directorul general al Chevrolet France, i-a inmanat ambasadorului Charles Rivkin cheile pentru doua dintre autovehiculele Chevrolet Volt care fac parte acum din flota de autovehicule a Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Franta. Celelalte doua autovehicule Volt vor ajunge in Franta la inceputul anului 2012.
Charles Rivkin, ambasadorul S.U.A. in Franta, a declarat ca "aceasta achizitie vine in sprijinul apelului lansat de catre presedintele Barack Obama de a incuraja "inverzirea" guvernului federal si, prin aceasta, consolidarea unui exemplu pozitiv. Noi, cei care facem parte din Misiunea diplomatica a S.U.A. in Franta, suntem intr-o permanenta cautare de inovatii pentru a face activitatile noastre mai sustenabile din punct de vedere ecologic."
Ca parte a efortului depus in materie de asigurare a sustenabilitatii, Misiunea diplomatica a S.U.A. s-a angajat intr-un program care va permite reducerea semnificativa a consumului de energie pe suprafata de peste 50.000 m2, detinuta si administrata de Guvernul Statelor Unite ale Americii in Paris si pe intreg teritoriul Frantei.
Acest parteneriat marcheaza, de asemenea, un capitol inedit in istoria franco-americana: Originar din Elvetia, Louis Chevrolet s-a mutat impreuna cu familia in Franta pe cand era copil, iar in 1911 a emigrat in Statele Unite ale Americii, acolo unde a devenit co-fondatorul Chevrolet Motor Company. La 100 de ani de la infiintarea acesteia si cu 209 milioane de autovehicule vandute pana in prezent, Chevrolet se afla pe locul patru in clasamentul celor mai mari marci auto la nivel mondial.
Autovehiculul Volt permite personalului Ambasadei Statelor Unite ale Americii sa efectueze calatorii pe distante de pana la 80 km (MVEG), cu zero emisii poluante, utilizand energia electrica stocata in bateria litiu-ion cu o capacitate de 16 kWh.
"Autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa este inceputul unei noi ere a mobilitatii personale. Acesta permite clientilor sa treaca la conducerea fara emisii poluante eliminand nelinistile legate de autonomie", a adaugat Ludovic Dirand, director general al Chevrolet France.
Chevrolet Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsa (E-REV), are o autonomie totala de peste 500 km. Atunci cand bateria este descarcata, un motor pe benzina genereaza energia electrica necesara pentru alimentarea unitatii electrice de propulsie a autovehiculului, incarcand in acelasi timp bateria.
Bateria poate fi incarcata complet intr-un interval de patru ore prin conectarea sistemului de incarcare integrat in autovehicul la o priza standard de uz casnic de 230 V. In cazul in care soferul nu are acces la o priza electrica dupa ce a parcurs cei 500 km, acesta isi poate continua calatoria prin alimentarea autovehiculului cu carburant.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2011