Rar se-ntampla sa gasesti una de cumparat. Cu cat se vinde masina care consuma doar 0,9 la suta

Rar se-ntampla sa gasesti una de cumparat. Cu cat se vinde masina care consuma doar 0,9 la suta
  • Un exclusivist Volkswagen XL1 va fi scos luna viitoare la vanzare
  • In lumea intreaga exista numai 200 de astfel de automobile
  • Exemplarul din cazul de fata nu a parcurs decat 127 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Una dintre cele doar 200 de unitati apartinand exclusivistei serii Volkswagen XL1 va fi scoasa luna viitoare la vanzare, in cadrul unui eveniment organizat de celebra casa Silverstone Auctions.

Chiar daca se identifica practic cu aceste produse, compania Volkswagen inseamna mai mult decat Golf, Beetle sau Passat. Fondat in urma cu mai bine de opt decenii, constructorul german de masini a lansat de-a lungul timpului numeroase modele interesante, printre care si Phaeton, Scirocco, Touareg ori, de ce nu, Arteon.

Un alt exemplu concret il reprezinta proiectul XL1, oferit intr-o editie limitata la numai 200 de exemplare. Realizat in mare parte din polimer ranforsat cu fibra de carbon, automobilul in cauza are o greutate de doar 795 de kilograme, potrivit detaliilor anuntate de sefii din Wolfsburg la momentul prezentarii oficiale.

Extrem de interesant este si sistemul de propulsie instalat de inginerii Volkswagen sub capota acestui model: un propulsor TDI cu doi cilindri si capacitatea de 0.8 litri care, impreuna cu un motor electric, dezvolta undeva in jurul a 75 CP. Mai mult decat suficient pentru o masina care cantareste mai putin de 800 kg.

In plus, germanul XL1 este atat de aerodinamic incat are nevoie de numai 8 CP pentru a circula cu o viteza de 100 km/h. Principalul atu al masinii din Wolfsburg il reprezinta insa, fara doar si poate, consumul mediu de carburant: 0.9 litri la 100 km, conform informatiilor oficiale publicate anterior, in urma cu cinci ani.

Acum, daca vine vorba despre exemplarul din aceste imagini, care urmeaza a fi scos la vanzare luna viitoare, masina are un singur proprietar si 127 de kilometri. Caracteristici care ii fac pe specialistii celebrei case Silverstone Auctions sa spere ca vor obtine o suma cuprinsa intre 95.000 si 115.000 de lire sterline.

VW XL1 de vanzare

VW XL1 de vanzare

VW XL1 de vanzare

VW XL1 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze VW XL1 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2018