Record Aston Martin Rapide S: a devenit primul vehicul cu hidrogen care a parcurs un tur de circuit

Record Aston Martin Rapide S: a devenit primul vehicul cu hidrogen care a parcurs un tur de circuit
Aston Martin Rapide S, model alimentat cu hidrogen, a facut istorie prin recordul stabilit in cadrul circuitului Nurburgring din Germania: a devenit primul vehicul care a reusit sa faca un tur de circuit, cu toate ca foloseste un combustibil alternativ.
Distribuie pe Facebook

Dr. Ulrich Bez, CEO-ul companiei britanice Aston Martin, se poate mandri acum cu o performanta neatinsa pana in prezent de un producator de masini cu zero emisii de CO2. Rapide S nu este un model 100% electric, precum cele lansate de Peugeot si Toyota pentru a cuceri circuitul de la Nurburgring, insa este primul care a incheiat un tur complet, fara probleme.

Cei care au patentat sistemul de alimentare cu hidrogen al versiunii Rapide S sunt specialistii de la Alset Global si inginerii din Gaydon, care sunt acum convinsi ca modelul lor este pregatit chiar si pentru o cursa de 24 de ore, cu alti 200 de competitori.

Aston Martin Rapide S are un sistem de alimentare cu 4 rezervoare confectionate din fibra de carbon, cu o capacitate de 3,5 kg de hidrogen la o presiune de 350 de bari. Motorizarea este un prototip, mai exact o versiune twin-turbo a motorului V12 de 6 l, specific gamei Aston Martin.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Mai 2013