Saptamana mobilitatii si Ziua Europeana fara Masini se apropie

Saptamana mobilitatii si Ziua Europeana fara Masini se apropie
Europa sarbatoreste anual, in perioada 16-22 septembrie, "Saptamana Europeana a Mobilitatii", eveniment care culmineaza la finalul perioadei indicate, cu "Ziua Europeana fara Masini".
Distribuie pe Facebook

Promovat de Uniunea Europeana, acest eveniment are ca scop cresterea gradului de responsabilitate in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, prin sustinerea mijloacelor de transport nepoluante pe de o parte, iar pe de alta parte sporeste in mod clar calitatea vietii in orase, ajutand la reducerea poluarii aerului, poluarii fonice, a accidentelor si la reducerea numarului persoanelor obeze.

"Saptamana Europeana a Mobilitatii" este o campanie anuala privind mobilitatea urbana durabila, cetatenii fiind invitati sa incerce alternative la utilizarea propriilor autovehicule.

Campania "Saptamana Europeana a Mobilitatii" este o actiune de sensibilizare a societatii civile, care vizeaza constientizarea cetatenilor si indrumarea acestora spre utilizarea transportului public, mersul cu bicicleta, mersul pe jos. Publicul trebuie sa fie informat si incurajat cu privire la necesitatea de a actiona impotriva poluarii cauzate de traficul motorizat in mediul urban.

Obiectivele campaniei:
Pentru a avea o economie care consuma putina energie si polueaza putin, UE a adoptat o serie de obiective ambitioase de clima si energie pentru a fi atinse pana in 2020. Acestea includ:
- reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera;
- cresterea cu 20% a eficientei energetice;

- o cota de 20% din consumul total de energie sa fie energii regenerabile.

Obiectivele campaniei sunt:
- Informarea publicului cu privire la obiectivele susmentionate;

- Cresterea constientizarii publicului cu privire la necesitatea de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului in mediul urban.

Mesajul principalal campaniei este: "Renuntand pentru o saptamana sau numai pentru o zi la masina personala, aduceti beneficii imense atat mediului cat si sanatatii dumneavoastra si celor din comunitatea dumneavoastra".

In acest context, Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie, impreuna cu Brigada Rutiera Bucuresti invita cetatenii din metropola sa participe la ampla actiune organizata de majoritatea municipiilor resedinta de judet, "Saptamana Europeana a Mobilitatii", alaturandu-se demersului nostru, promovand cel putin una din formele mobilitatii in mediul urban.

Distribuie pe Facebook
mai multe