Seat Leon Verde, masina care consuma doar 1.6 litri la 100 km

Seat Leon Verde, masina care consuma doar 1.6 litri la 100 km
In cazul in care inca mai aveai vreun fel de dubiu cu privire la acest aspect, iata o noua dovada a faptului ca viitorul industriei auto se anunta... Verde.
Distribuie pe Facebook

Dezvoltat cu ajutorul unui buget de aproximativ 34 de milioane de euro, noul Seat Leon Verde Plug-in Hybrid se bucura de prezenta unui tren de rulare hibrid, ce pune la dispozitia celui aflat la volanul undeva in jurul a 170 CP - putere maxima obtinuta din combinarea unui propulsor 1.4 TSI de 122 CP cu un motor electric de 102 CP, plus o baterie litiu-ion cu o capacitate de 8.8 kWh.

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid

Drept urmare, atunci cand vine vorba de eficienta, proiectul constructorului spaniol de automobile se poate lauda atat cu un consum de carburant de doar 1.6 litri la 100 de kilometri, cat si cu emisii de dioxid de carbon de numai 36 grame per kilometru. Astfel, noul Seat Leon Verde Plug-in Hybrid beneficiaza de o autonomie de aproximativ 816 kilometri in regim combinat, respectiv 50 de kilometri in modul complet electric.

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid

De asemenea, lista cu atractii principale propusa de proiectul constructorului spaniol de automobile mai include in componenta sa si o aplicatie pentru smartphone-uri, care monitorizeaza si pune la dispozitia utilizatorilor toate informatiile aflate in stransa legatura cu consumul de energie, starea bateriei, dar si procesul de reincare a acesteia, respectiv emisiile de dioxid de carbon salvate in timpul utilizarii modului electric.

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid

Mai mult de-atat, noul Seat Leon Verde Plug-in Hybrid propune si o tehnologie revolutionara numita Driving Cycle Predictor, care analizeaza si memoreaza informatiile cu privire la stilul de condus al celui aflat la volan, informatii care apoi sunt folosite de tehnologia respectiva pentru a imbunatati consumul de energie, dar si pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Seat Leon Verde Plug-in Hybrid
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Iunie 2013