TESLA mai face o victima. Un om si-a pierdut viata din cauza sistemului de deschidere a portierelor

TESLA mai face o victima. Un om si-a pierdut viata din cauza sistemului de deschidere a portierelor
  • Accidentul ar fi avut loc in luna februarie
  • Soferul putea supravietui
  • De vina a fost sistemul de deschidere a portierelor
Distribuie pe Facebook

Un sofer de Tesla Model S si-a pierdut viata in urma unui accident rutier. Potrivit raportului emis de autoritati, de vina pentru tragicul eveniment ar fi chiar sistemul de deschidere a portierelor masinii.

Sa ne intelegem. Tesla este un constructor de automobile care a revolutionat aceasta industrie. Dar, asa cum se intampla de obicei cu noile tehnologii, acestea mai au tendinta uneori sa nu functioneze corespunzator.

Numai ca atunci cand aceste echipamente sunt montate pe o masina, faptul ca dau rateuri poate avea consecinte foarte grave. Spre exemplu, mai multe persoane si-au pierdut viata din cauza celebrului pilot automat oferit de compania americana.

Din cate se pare, Tesla a mai facut o victima in luna februarie a acestui an, dar informatiile au ajuns de-abia acum pe mana jurnalistilor de la Bloomberg. De aceasta data nu a fost de vina pilotul automat ci sistemul de deschidere a portierelor de la un Model S.

Manerele sunt incorporate in portiera si ies automat atunci cand este detectata cheia automobilului. Un artificiu la care apeleaza si alti producatori, insa este prima data cand auzim ca acest sistem a dus la pierderea unei vieti omenesti.

Potrivit autoritatilor, soferul masinii, Omar Awan, a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un palmier. Ajunsi la fata locului, politistii nu au putut sa-l elibereze pe Awan din epava in flacari pentru ca manerele usilor au ramas blocate in interior.

In consecinta, soferul a inhalat fum si pur si simplu a ars in interiorul masinii. "Masina a izbucnit in flacari iar Dr. Awan a fost cuprins de flacari - totul din cauza manerelor de deschidere a usilor inaccesibile, " se arata in documentele oficiale.

In raportul medicului legist se arata ca soferul nu avea vreo hemoragie interna si nici macar un os rupt, astfel ca ar fi supravietuit daca oamenii sositi la fata locului puteau sa-l scoata din masina.

Tot Bloomberg relateaza ca focul a izbucnit din cauza bateriilor si ca flacarile au continuat sa reapara de mai multe ori chiar si dupa interventia pompierilor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Tesla Model S
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2019