Tesla nu ar mai fi existat astazi daca acest Mercedes cu doua motoare electrice din 1990 ar fi intrat in productia de serie

Tesla nu ar mai fi existat astazi daca acest Mercedes cu doua motoare electrice din 1990 ar fi intrat in productia de serie
  • Mercedes lansa la inceputul anilor '90 proiectul 190 E Elektro
  • Conceptul german oferea doua motoare electrice si o putere de 44 CP
  • Automobilul cu pricina avea o autonomie totala de 110 kilometri
Distribuie pe Facebook

Construit pe platforma celebrului 190, modelul experimental al companiei germane putea parcurge pana la 110 kilometri cu o singura incarcare a bateriei.

In mai putin de zece ani, Tesla a schimbat complet fata industriei auto. Lansata pe piata in 2012, prima masina a producatorului din Silicon Valley a fost un real succes, interesul si vanzarile generate de celebrul Model S obligandu-i pe ceilalti constructori sa ia atitudine.

Situatia ar fi putut sta insa diferit daca Mercedes ar fi avut nebunia si curajul de a vinde acest 190 cu doua motoare electrice - cate unul pentru fiecare dintre rotile spate, de acum trei decenii.

Mercedes 190 electric

Mercedes 190 electric

Anuntat cu surle si trambite la inceputul anilor 1990, modelul experimental al companiei germane oferea o putere maxima de doar 44 CP. In schimb, bateria cu sodiu-clorura de nichel asigura energia necesara parcurgerii a (pana la) 110 kilometri cu o singura incarcare.

De-a lungul lunilor ce au urmat, Mercedes a construit mai multe prototipuri ale nonconformistului W 201, pe care le-a testat pe insula Rugen in diferite conditii si scenarii - inclusiv ca taxiuri.

Cu toate ca poate fi considerat un succes, un exemplar bifand 100.000 km (in 365 de zile) fara niciun fel de problema majora, masina cu propulsie electrica nu a intrat niciodata in productia de serie. Modelul 190 s-a vandut in continuare numai cu motoare diesel si pe benzina.

Zilele acestea, special pentru amatorii de automobile pe baterii, compania germana ofera SUV-ul cunoscut in lume sub numele de EQC si se pregateste sa vina si cu alte astfel de produse.

Mercedes 190 electric

Mercedes 190 electric

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes 190 electric
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2020