Top 5 masini cu consum redus de carburant care se vand in SUA

Top 5 masini cu consum redus de carburant care se vand in SUA
  • Companiile auto se concentreaza pe reducerea consumului de carburant
  • Toyota Prius si VW Jetta se numara printre cele mai eficienta modele
  • Honda Civic, Toyota Corolla si Chevrolet Volt completeaza acest top
Distribuie pe Facebook

Marile companii auto ale lumii au inceput sa se concentreze tot mai mult pe consumul redus de combustibil, un concept foarte cautat intr-o era a resurselor limitate si costisitoare.

Masinile cu consum redus de carburant sunt foarte cautate in prezent, nu doar pentru randamentul lor kilometric, ci si pentru banii pe care ii economisesti la benzinarie. Vestea buna este ca brandurile accesibile de automobile au inceput de cativa ani sa lanseze pe piata modele cu aceasta calitate importanta, care nu sunt doar avantajoase din prisma combustibilului consumat, ci au si un design sport placut.

1. Honda Civic

Honda Civic GX este una dintre masinile care ofera avantajul economiei de combustibil, intrucat functioneaza cu alimentare GPL, o varianta mai ieftina si mai accesibila decat benzina si motorina. Sistemul noului model de la Honda nu elibereaza emisii in mediu, ceea ce transforma automobilul intr-un adevarat prieten al naturii. Honda Civic GX consuma circa 6,5 - 9,8 litri / 100 km.

2. Toyota Prius

In 2011, piata auto a fost "revigorata" de una dintre cele mai populare masini cu eficienta ridicata a combustibilului, Toyota Prius. Hibridul japonez consuma 4,6 litri / 100 km in afara orasului si 4,9 litri / 100 km in oras, iar forma sa compacta nu il face mai putin spatios si confortabil.

3. Toyota Corolla

Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai vandute modele sedan de pe piata, Toyota Corolla are o bila alba si la capitolul consumului de combustibil din categoria sa: 6,36 - 8,4 litri / 100 km.

4. Chevrolet Volt

Un model electric cu adevarat reusit, Chevrolet Volt este o combinatie intre un motor electric si unul pe benzina. Producatorul sustine ca masina poate sa mearga pana la 60 de kilometri cu o singura incarcare electrica, iar cand nu mai exista energie, se poate trece pe motorul care functioneaza cu benzina. Eficienta combustibilului este de 93% pe partea electrica si 37% pe cea a benzinei.

5. Volkswagen Jetta

Chiar daca a primit destule critici privind interiorul sau, Volkswagen Jetta TDI recupereaza teren la capitolul eficientei combustibilului. Randamentul kilometric este de 5,74 - 7,84 litri / 100 km, iar daca stii cum sa o conduci fara sa accelerezi brutal, poti obtine performanta unui consum de doar 4,7 litri / 100 km pe autostrada.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2013