Toyota, peste 5 milioane de autovehicule hibride vandute

Toyota, peste 5 milioane de autovehicule hibride vandute
Toyota a vandut peste 5 milioane de autovehicule hibride la nivel global. Potrivit companiei nipone, in ultima zi a lunii martie, Toyota numara 5,125 de milioane de astfel de unitati comercializate.
Distribuie pe Facebook

Toyota Motor Corporation vinde 19 modele hibrid si un plug-in hybrid in 80 de tari si regiuni ale lumii. Planurile companiei nipone nu se opresc insa aici, Toyota urmand sa lanseze 18 modele hibrid noi pana la finalul lui 2015, unul dintre ele fiind alimentat cu pile de combustibil.

Automobilele cu propulsie alternativa ale companiei au ajutat la evitarea emiterii a 34 de milioane de tone de CO2 in atmosfera la nivel global, potrivit estimarilor Toyota. In plus, cele peste 5 milioane de unitati vandute au evitat consumul a 1,2 miliarde de litri de benzina la nivel global, in comparatie cu vehiculele similare echipate cu motoare cu ardere interna si aprindere prin scanteie.



Toyota a vandut primul hibrid in anul 1997 pe piata din Japonia, "Coaster Hybrid EV", iar la patru luni distanta i-a urmat inegalabilul "Prius", care a devenit un succes mondial.

Distribuie pe Facebook
mai multe