Un oficial Nissan a confirmat unele detalii interesante despre autonomia viitoarei generatii a modelului Leaf

Un oficial Nissan a confirmat unele detalii interesante despre autonomia viitoarei generatii a modelului Leaf
  • Viitoarea generatie a modelului Leaf ar putea avea un pachet de baterii de 60 de kWh
  • Autonomia micutului model va creste pana la 550 de kilometri
  • Noua tehnologie va intra in productie incepand cu anul 2018
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu recent, Kazuo Yajima, director al departamentelor EV si HEV al Nissan, a confirmat ca viitoarea generatie a modelului Leaf va avea o autonomie mult mai mare.

In cadrul Salonului Auto de la Tokyo, din luna noiembrie a anului trecut, constructorul japonez a prezentat conceptul IDS care avea incorporat un pachet de baterii de 60-kWh. Desi viitoarea generatie a lui Leaf nu va arata ca si acel concept, micutul model electric al celor de la Nissan va purta acelasi pachet de baterii.

Yajima a declarat ca aceasta imbunatatire este pe drum, si ca, multumita bateriilor si soft-ului special pe care constructorul japonez il va dezvolta, cel mai vandut automobil electric de sosea va avea o autonomie de aproximativ 550 de kilometri.

Daca la momentul actual, proprietarii de masini electrice se confrunta cu numarul scazut, din unele tari, al statiilor unde isi pot incarca masinile, Romania aflandu-se printre ele, acest impediment va disparea pe viitor. Oficial japonez a declarat ca in anii ce vor urma, Nissan va incerca sa dezvolte un automobil electric care sa aiba autonomie nelimitata.

Aceasta noua tehnologie va fi gata sa intre in productie incepand cu anul 2018, atunci cand va fi deasemenea lansata viitoarea generatie a modelului Leaf.

Momentan, concurentul Chevrolet-ului Bolt EV si al Teslei Model 3, este oferit cu baterii lithium ion de 30 kWh, si are o autonomie de 250 de kilometri.

Constructorul japonez de automobile sta foarte bine la capitolul masinilor "verzi", declarand ca in luna martie a acestui an, masinile electrice au reprezentat 6% din vanzarile europene. Pana in 2020, Nissan doreste ca aceasta cifra sa creasca la 20%.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2016