Urmasul modelului Ferrari Enzo va fi hibrid!

Urmasul modelului Ferrari Enzo va fi hibrid!
Ne pare rau, dragi fanatici ai Calutului Naravas, dar pana si Ferrari simte nevoia de a face masini mai economice. Si chiar daca nu simte, reglementarile UE au grija ca toti producatorii de masini sa aiba o medie de noxe. Asadar, urmatorul Supercar, dupa F40, F50 si Enzo, va fi hibrid. Ferrari isi schimba culoare in verde!
Distribuie pe Facebook

Presedintele de onoare al Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo a confirmat zvonurile conform carora urmasul lui Enzo la tron va fi echipat cu propulsie electrica. Conform spuselor lui Momtezemolo, super-masina "electrificata" va imprumuta multe de la conceptul companiei 599 HY-KERS, care a debutat in acest an la Geneva Motor Show. Acest model foloseste tehnologie hibrida derivata din recuperarea energiei cinetice, sistem experimentat si pe masinile de Formula 1.

Inainte, Ferrari spunea ca daca scoate pe piata masini cu acumulatori si motor electric ii va permite sa fabrice in continuare motoare de capacitate mare si performante, in timp ce compenseaza cu cele electrice si economice. In plus, compania spune ca vrea sa scoata si ceva masini mai mici, pentru a reduce greutatea, asadar consumul.

Asadar, viitorul model de super-masina futurista, ce va avea forme mai aerodinamice si interesante decat Enzo, va avea un amestec de motor pe benzina si un motor electric. Insa nu orice motor electric ci unul care reuseste sa capteze si energia cinetica la franare, nu doar accelerare. Asteptam asadar primul model de masina verde de la Ferrari care probabil va avea niste performante de invidiat!


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2010