Viitorul e AICI: Volkswagen a livrat primul XL1!

Viitorul e AICI: Volkswagen a livrat primul XL1!
  • Volkswagen a livrat primul XL1
  • Modelul consuma doar 0.9 l/100 km
  • Pretul de pornire depaseste 100.000 euro
Distribuie pe Facebook

Visul omenirii de a cumpara o masina cu un consum redus de carburant s-a indeplinit in cele din urma, dupa decenii intregi de asteptare. Si totul multumita germanilor de la Volkswagen, care au reusit ceea ce initial parea a fi imposibil: lansarea unui automobil capabil sa parcurga clasica distanta de 100 de kilometri cu ajutorul a mai putin de 1 litru de combustibil (motorina, in cazul de fata).

Dezvaluit in premiera mondiala la inceputul anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul Volkswagen XL1 a reusit sa atraga asupra sa atentia intregii planete, in special datorita consumului sau redus de carburant. Iar cand folosim aceasta sintagma nu ne referim la un (deja) banal trei sau patru la suta. Nu, deloc!

Echipat cu un tren de propulsie hibrid, ce combina o unitate TDI de 0.8 litri si 48 CP cu un motor electric de 27 CP, plus o transmisie DSG cu sapte rapoarte si o baterie litiu ion de 5.5 kWh, impresionantul automobil al constructorului din Wolfsburg are nevoie de doar 0.9 litri pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri.

Secretul din spatele acestei reusite consta in folosirea din plin a fibrei de carbon si aluminiului, rezultatul strategiei aplicate de inginerii Volkswagen constand intr-o greutate de numai 795 de kilograme. Nu trebuie trecuta insa cu vederea nici aerodinamica modelului XL1, coeficientul de 0.189 conferindu-i acestuia locul unu in topul celor mai eficiente autoturisme din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste dimensiunile sale, impresionantul automobil al constructorului din Wolfsburg iese in evidenta, in mod particular, prin cei 1.153 de milimetri din dreptul inaltimii, modelul Volkswagen XL1 fiind mai scund chiar si decat o masina sport, precum Porsche Boxster. Cat despre celelalte valori, ei bine... cei 3.888 de milimetri caracteristici lungimii ne dezvaluie de ce interiorul poate gazdui pana la doi pasageri.

Asadar, fara doar si poate, noul Volkswagen XL1 este unul dintre cele mai interesante si importante propuneri a istoriei, impresionanta masinarie a constructorului din Wolfsburg beneficiind de toate ingredientele necesare pentru a schimba viziunea asupra industriei auto. Pretul este insa unul pe masura: cel putin 110.000 euro. Dar asta nu inseamna neaparat ca revolutionarul autoturism nu-si va gasi cativa adepti.

Ba din contra, primul exemplar al modelului Volkswagen XL1 a fost deja livrat!

Volkswagen a livrat primul XL1!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 11 Iunie 2014