Viitorul este aici. VOLKSWAGEN a inceput primele teste cu masini autonome de nivel 4

Viitorul este aici. VOLKSWAGEN a inceput primele teste cu masini autonome de nivel 4
  • A inceput testele cu masini autonome de nivel 4
  • Cinci exemplare e-Golf strabat strazile din Hamburg
  • Dotate cu 11 senzori laser, 14 camere video si 7 radare
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat startul unui program de teste cu masini autonome de nivel 4 pe strazile din Hamburg. Masinile folosite sunt cinci exemplare e-Golf echipate cu camere video, senzori si radare.

Intr-o lume tot mai grabita si mai preocupata, masinile autonome sunt viitorul mobilitatii, in special in mediul urban. Marii constructori de automobile au inceput deja sa instaleze diferite sisteme semi-autonome pe modelele de serie, iar testele cu masini autonome sunt deja in desfasurare in mai multe orase din SUA.

Volkswagen e-Golf autonom

Nemtii de la Volkswagen tocmai au anuntat ca au inceput si ei testele cu masini autonome de nivel 4 din 5 pe un traseu prestabilit de 3 kilometri din Hamburg. Ce inseamna nivelul 4 de autonomie? Ca soferul nu trebuie sa fie atent la drum, ci doar sa fie prezent in masina pentru ca in situatii speciale trebuie sa preia controlul. Spre exemplu, acesta poate dormi sau poate lua loc pe bancheta.

Volkswagen e-Golf autonom

Cele cinci masini autonome care strabat strazile din Hamburg sunt cinci exemplare e-Golf dotate cu 11 senzori laser, 14 camere video si 7 radare care preiau 5 GB de date pe minut despre modul in care se misca pe sosea masinile, pietonii sau ciclistii, dar si informatii despre intersectii, semnele de circulatie sau masinile parcate.

Datele au nevoie de o putere de calcul echivalenta cu cea furnizata de 15 laptopuri.

Volkswagen e-Golf autonom

Daca totul se desfasoara conform planului, Volkswagen urmeaza sa construiasca un traseu si mai lung, cu o lungime de 9 kilometri, tot pe strazile din Hamburg, care va fi finalizat in 2020. Pana atunci, autoritatile locale vor instala si semafoare inteligente care vor transmite informatii masinilor de test iar acestea din urma vor transmite informatii despre trafic semafoarelor, totul pentru fluidizarea traficului.

Volkswagen e-Golf autonom

Volkswagen e-Golf autonom

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen e-Golf autonom
mai multe