Volkswagen a cucerit urcarea de la Goodwood. Noul record mondial stabilit de extremul I.D R Pikes Peak

Volkswagen a cucerit urcarea de la Goodwood. Noul record mondial stabilit de extremul I.D R Pikes Peak
  • A stabilit un nou record mondial la Goodwood
  • Este cel mai rapid vehicul electric din istoria Festivalului
  • Este la 1.45 secunde distanta de recordul absolut
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a doborat recordul mondial pentru masini electrice pe urcarea de la Goodwood cu extremul I.D R Pikes Peak. Aceeasi masina a stabilit un record mondial pe urcarea de la Pikes Peak in urma cu cateva saptamani.

Volkswagen I.D R Pikes Peak este fara indoiala masina electrica a momentului, sau mai bine spus, hypercarul electric al momentului. Modelul german este propulsat de doua motoare electrice care livreaza puntii spate 680 de cai putere si 650 Nm cuplu. In tot acest timp, greutatea masinii este de doar 1.100 de kilograme.

Volkswagen I.D R Pikes Peak

In aceasta configuratie, I.D R Pikes Peak atinge 100 de km/h in numai 2.25 secunde insa poate lua virajele cu o viteza ametitoare datorita multitudinii de elemente aerodinamice.

La finalul lunii iunie, masina electrica a stabilit un nou record mondial pe celebra urcare de la Pikes Peak, cu pilotul Romain Dumas in spatele volanului. Traseul de 20 de kilometri si 156 de viraje a fost parcurs in 7 minute si 57.148 secunde.

Volkswagen I.D R Pikes Peak

Modelul 100% electric si-a trecut acum in cont o noua performanta, de aceasta data in curtea Lordului March, la Festivalul Vitezei de la Goodwood. La volan s-a aflat acelasi Dumas, care a trecut linia de sosire in doar 43.05 secunde, stabilind asadar un nou record mondial pentru masinile electrice pe acest traseu legendar.

Volkswagen I.D R Pikes Peak

Partea cea mai tare este ca Dumas a reusit aceasta performanta in sesiunea de antrenamente.

Volkswagen I.D R Pikes Peak este la doar 1.45 secunde distanta de recordul absolut de la Goodwod, care sta in picioare inca din 1999. Atunci, fostul pilot de Formula 1 a parcurs traseul in 41.6 secunde cu monopostul de F1 McLaren MP4/13.

Volkswagen I.D R Pikes Peak

In cadrul aceluiasi eveniment, Nio EP9 a devenit cel mai rapid model de strada cu un rezultat de 44.61 de secunde pe cei 1.86 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen I.D R Pikes Peak
mai multe