Volkswagen Golf GTE: Cum arata primul hot-hatch hibrid din lume

Volkswagen Golf GTE: Cum arata primul hot-hatch hibrid din lume
  • Volkswagen a publicat astazi primele imagini oficiale ale noului Golf GTE
  • Hot-hatch-ul german se bucura de un sistem de propulsie hibrid, cu 201 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 7.6 secunde
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Germanii de la Volkswagen vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva pentru a dezvalui in fata intregii planete noul Golf GTE, un automobil care candideaza cu mari sanse la titlul de primul hot-hatch hibrid din lume.

Incepand cu anul acesta, devoratorii de automobile de inalta performanta vor avea la dispozitie o noua optiune din partea Volkswagen, producatorul german de automobile urmand a dezvalui, in premiera mondiala, in cadrul Salonului Auto de la Geneva de luna viitoare unul dintre primele hot-hatch-uri cu propulsie alternativa din intreaga istorie a omenirii.

Volkswagen Golf GTE

Noul Volkswagen Golf GTE, caci despre el este vorba, ascunde sub a sa caroserie sportiva un sistem hibrid, inginerii constructorului din Wolfsburg apeland la ajutorul unei combinatii formate dintre un motor turbo pe benzina, de 1.4 litri si 148 CP, si unul electric, ce dezvolta circa 101 CP. Astfel, conform primelor informatii oficiale, intregul ansamblu pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 201 CP si 349 Nm, primii 100 km/h venind drept urmare in doar 7.6 secunde.

Volkswagen Golf GTE

Iar asta-i doar inceputul. Nu de alta, dar tot pe lista cu specificatii tehnice a hot-hatch-ului german cu propulsie alternativa mai regasim si o viteza maxima de 217 kilometri pe ora, in timp ce consumul mediu de carburant nu depaseste pragul celor 1.8 litri la 100 de kilometri. Asta in modul combinat. In modul complet electric, noul Volkswagen Golf GTE se poate "lauda" cu o viteza maxima de numai 130 km/h, in timp ce autonomia se situeaza in jurul valorii de 50 de kilometri.

Volkswagen Golf GTE

In ceea ce priveste aspectul estetic, hibridul de inalta performanta al producatorului de automobile din Wolfsburg se diferentiaza de celelalte versiune ale gamei printr-o serie de atingeri speciale, blocurile optice inzestrate cu tehnologia LED, lamela orizontala de culoare albastra de la nivelul grilei frontale, evacuarea dubla si jantele cu o dimensiune de pana la 18 inci numarandu-se printre cele mai reprezentative detalii in acest sens.

Volkswagen Golf GTE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Volkswagen Golf GTE
mai multe