Volvo vrea sa vanda un milion de masini electrice si hibrid pana in 2025

Volvo vrea sa vanda un milion de masini electrice si hibrid pana in 2025
  • Volvo planuieste sa vanda un milion de masini electrice si hibrid pana in 2025
  • Producatorul suedez lucreaza astfel la diversificarea ofertei de modele "eco"
  • Oferta marcii din Goteborg include momentan numai doua optiuni cu propulsie hibrida
Distribuie pe Facebook

Cererea mare inregistrata de noul XC90 i-a facut pe cei de la Volvo sa viseze. Oficialii suedezi au declarat recent ca vor sa vanda un milion de masini electrice si hibrid pana in anul 2025.

Compania Volvo are planuri marete pentru viitor. Producatorul suedez de automobile vrea sa lanseze in anii urmatori cate doua versiuni hibride pentru fiecare model in parte.

Mai mult decat atat, oferta marcii din Goteborg va fi diversificata din 2019 si cu o masina complet electrica. Volvo spera astfel sa ajunga pana in anul 2025 la un milion de unitati "verzi" comercializate.

In prezent, producatorul suedez de automobile vinde doar doua modele cu propulsie hibrida, cea mai interesanta propunere constand, bineinteles, in versiunea T8 a noului XC90.

Dupa cum precizam si anterior, aceasta se bucura de un benzinar de doi litri - dotat atat cu turbina, cat si cu compresor mecanic - care, impreuna cu un motor electric, livreaza rotilor un total de 407 cai putere.

Echipat cu aceasta motorizare, SUV-ul marcii din Goteborg reuseste sa parcurga clasica distanta de 100 de kilometri cu ajutorul a numai 2.1 litri de carburant. Incredibil, dar adevarat.

Pentru cei care nu isi doresc o masina chiar atat de mare, al doilea hibrid vandut de Volvo este modelul V60. Acesta combina un turbodiesel de 2.4 litri si 220 CP cu un motor electric ce dezvolta aproximativ 68 CP.

Conform producatorului suedez de automobile, consumul mediu de carburant inregistrat de break-ul de clasa medie din Goteborg nu depaseste valoarea de 1.8 litri la 100 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Aprilie 2016