VW amana livrarile primului sau model 100% electric? Soferii de teste raporteaza chiar si 300 de erori pe zi

VW amana livrarile primului sau model 100% electric? Soferii de teste raporteaza chiar si 300 de erori pe zi
  • VW inca incearca sa rezolve problemele de soft ale lui ID.3
  • Soferii de teste raporteaza chiar si 300 de erori pe zi
  • Livrarile ar putea fi intarziate cu pana la un an
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, inginerii Volkswagen nu au reusit, inca, sa rezolve problemele de software cu care se confrunta noul ID.3. In consecinta, nemtii ar putea amana livrarile hatchback-ului cu zero emisii.

Constructorul german de automobile lansa, cu mare fast, in toamna anului trecut primul sau model electric de serie. Este vorba despre ID.3 iar evenimentul a avut loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

VW ID.3

Hatchback-ul, gandit ca un rival accesibil pentru Tesla Model 3, a intrat pe linia de asamblare in luna noiembrie insa la scurt timp au aparut informatii in presa cum ca noul ID.3 ar avea numeroase probleme de software. Volkswagen a confirmat informatiile dar si-a asigurat clientii ca inginerii lucreaza la rezolvarea lor si ca livrarile vor demara in vara acestui an.

VW ID.3

Publicatia Manager Magazin sustine acum ca producatorul din Wolfsburg nu a reusit inca sa rezolve aceste probleme si, mai mult decat atat, soferii de teste rapoarteaza chiar si 300 de erori de soft pe zi. Chiar daca mai mult de 10.000 de ingineri incearca sa o scoata la capat, livrarile primului VW electric de serie ar putea fi amanate cu pana la 12 luni.

VW ID.3

Aceasta informatie nu a fost, pana in acest moment, confirmata de vreun reprezentant Volkswagen. O astfel de intarziere i-ar putea costa foarte scump pe nemti, in conditiile in care noul ID.3 trebuie sa fie lansat pe piata cat mai repede pentru ca VW sa respecte noile standarde de emisii impuse de UE, mult mai drastice, la nivelul intregii flote de automobile.

VW ID.3

Volkswagen ID.3 este echipat cu un motor electric disponibil in doua configuratii de putere: 150 CP sau 204 CP. In ceea ce priveste bateriile, rivalul Teslei Model 3 este disponibil in trei versiuni: modelul de baza este echipat cu o baterie de 45 kWh, avand o autonomie maxima de 330 kilometri, varianta de mijloc are un acumulator de 58 kWh si autonomie de pana la 420 kilometri iar varful de gama promite o autonomie maxima de 550 de kilometri, multumita unei baterii cu capacitatea de 77 kWh.

VW ID.3

VW ID.3

VW ID.3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze VW ID.3
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2020