VW vrea tot. Nemtii urmaresc recordul absolut pe cel mai dificil circuit dintre toate cu prototipul electric ID R

VW vrea tot. Nemtii urmaresc recordul absolut pe cel mai dificil circuit dintre toate cu prototipul electric ID R
  • Volkswagen tinteste recordul pentru masini electrice de pe 'Ring
  • Nemtii au inchiriat circuitul pentru luna mai 2019
  • Unele voci sustin ca ID R ar putea dobori chiar si recordul absolut
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile vrea cu orice pret sa detina recordul pentru masini electrice pe legendarul circuit de la Nurburgring. Prototipul ID R ar putea insa dobori chiar si recordul absolut al circuitului german.

Masinile electrice sau electrificate sunt fara indoiala viitorul industriei auto, iar prototipul ID R al nemtilor de la Volkswagen se regaseste printre masinile cu zero emisii care ne arata pana unde poate ajunge acest tip de vehicule.

Prototipul cu doua motoare electrice si 670 de cai putere a cucerit la finalul lunii iunie celebra urcare de la Pikes Peak. Atunci, pilotul Romain Dumas a reusit sa parcurga cei 19.9 kilometri in 7 minute, 57 de secunde si 148 de miimi, stabilind in acest fel un nou record absolut pe urcarea din Colorado.

Volkswagen ID R

A urmat apoi un alt traseu care poarta un loc special in inima pasionatilor auto, iar aici ne referim la urcarea de la Goodwood Festival of Speed. Cu acelasi Dumas la volan, Volkswagen ID R nu a stabilit chiar recordul absolut, dar s-a multumit in schimb cu recordul pentru vehiculele electrice dupa ce a trecut linia de sosire in doar 43.86 secunde.

Acum, constructorul german de automobile a luat in colimator circuitul circuitelor, cel mai periculos dintre toate, "Iadul Verde" dupa cum l-a poreclit Sir Jackie Stewart. Legendarul Nurburgring Nordschleife cu ale sale 73 de viraje si 20.8 kilometri.

Volkswagen ID R

Aici, Volkswagen tinteste in primul rand recordul pentru masinile electrice detinut momentan de NIO EP9, care a parcurs circuitul german in 6 minute si 45.9 secunde. Insa unele voci sustin ca prototipul ID R poate mult mai mult de atat.

Potrivit celor de la Autocar, un apropiat al companiei ar fi declarat ca pe simulator, prototipul a parcurs deja bucla nordica de la Nurburging in mai putin de 5 minute si 30 de secunde. Iar asta inseamna ca nemtii au sanse mari sa doboare chiar recordul absolut de circuit, stabilit cu cateva luni in urma de un alt prototip, dar de la Porsche.

Volkswagen ID R

Este vorba despre 919 Hybrid EVO, care a trecut linia de sosire de la capatul celor 20.8 kilometri in doar 5 mintue si 19.55 secunde.

Volkswagen a inchiriat circuitul german pentru luna mai a anului viitor, asa ca mai avem putin de asteptat sa vedem din nou in actiune prototipul electric ID R.

Volkswagen ID R

Distribuie pe Facebook
mai multe