4Tuning.ro > 4Tuning Help > 4Tuning.ro > Daca inmatriculez o masina dre...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Daca inmatriculez o masina drept utilitara,daca doresc omologarea ei drept autoturism tre sa platesc iar taxa de timbru?

Doresc sa achizitionez  un suv din germania care inregistrat acolo drept utilitara.Dupa ce o aduc aici si o inmatriculez ca utilitara( dau aprox 200 E in loc de 1500E cat ar fi ca si autoturism) voi vrea sa o omologhez drept autoturism.Stiu ca asta implica anumite costuri,insa acele costuri includ si taxa de timbru cumva?Sau acele costuri pot ajunge la 1300 E astfel incat sa faca ideea mea total nerentabila?
A intrebat unknown01 (180 puncte) acum 10 ani in categoria 4Tuning.ro
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Salut eu in 2009 in Romania am inmatriculat un autoturism trecut in actele de Italia ca autocar si in actele romanesti mi -a trecut-o ca autoturism nu stiu daca te poate ajuta cu ceva ideea cel mai bine ar fi sa intrebi la R.A.R. bafta!
+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani aceasta e o metoda de a evita taxa,care inca functioneaza,insa e greu fara ajutor,si da iesi mai rentabil,plus ca taxa nu trebuie platita din nou,si nu prea vad ce rost mai are sa o mai omologhezi ca si autoturism.

Comentarii:

A comentat unknown01 (180 puncte) acum 10 ani Am nevoie si de locurile din spate ,si nu cred ca e vreo cale sa ii montez bancheta din spate si ea sa ramana utilitara din pct de vedere legal
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani ba da se poate sa o treaca autoutilitara si cu bancheta spate,doar ca iti trebuie un oblon despartitor sau ceva de genul intre bancheta spate si portbagaj pe care oricum nu o sa il pui,am avut o situatia asemanatoare la un opel zafira,din pct de vedere legal o sa te coste itp mai "mult" si se face pe 1 an,iar in caz ca te opreste nu are ce sa iti faca.
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 10 ani salut , o poti inmatricula drept  autoutilitara si apoi te duci cu ea la RAR si o faci autoturizm , taxa nu mai platesti , asa mai fac baietzi cu ml-urile !!! insa vei plati taxele de pe la RAR bafta ! merge sigur !!!!

Comentarii:

A comentat andrei231994sum (140 puncte) acum 8 ani Salut eu am un mercedes ML 350 este inmatriculat pe numele meu ca si autoturism...dar impozitul ma doborat am aproximativ 1000 e /an......Doresc sa o fac autoutilitara daca ma puteti ajuta va roog
Doresc sa stiu macar pasii pe care trebuie sa ii urmez
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 8 ani va salut ! in 2012 cand am transformat un mercedes v-klasse din autoturism in autoutilitara , am fost la rar cu masina transformata in autoutilitara ! adica : dat jos banchete din spate si separat locul de marfa fata de cel al soferului ( am luat interiorul cu imprumut de pe un vito de marfa ) , am fost la rar cu masina si am rezolvat , si sa nu uit de la mercedes am luat un document in care specifica , ca masina xx cu seria xx corespunde sau se poate omologa si autoutilitara nu mai stiu exact ce scria ! masina era de franta si atunci am si scos cartea de romania apoi am urmat pasii de inmatriculare ! la ml nu stiu probabil trebuie transformat intai in autoutilitara apoi prezentat la rar si etc , poate sa schimbat legea intre timp .......... dar stiu ca asa sa facut sigur ca am vazut ml inmatriculat ca autoutilitara
0 voturi
A raspuns unknown01 (180 puncte) acum 10 ani Multumesc pt raspunsuri!
0 voturi
A raspuns valentin.raduta.56 (140 puncte) acum 9 ani Intrebari si sugestii <info@rarom.ro>
13:51 ;21.08.2014

către radut
 La omologarea/eliberarea documentelor specifice RAR pentru un autovehicul aflat la prima inmatriculare in Romania, Registrul Auto Roman va tine cont atat de omologarea europeană obtinuta de către fabricantul vehiculului cat si de legislatia în vigoare în Romania. Modificarile ulterioare aduse vehiculului în cauză trebuie sustinute de documente tehnice eliberate de autoritatile de omologare din tara in care s-a facut transformarea.
        Prin urmare,  in prezent, un vehicul obtinut prin modificarea unui vehicul din categoria M1 (autoturism) poate fi omologat in Romania ca autoutilitara  (N1), numai daca in documentul de inmatriculare din tara de provenienta este inregistrat ca autoutilitara inaintea datei de 04.10.2013. In caz contrar omologarea nu va fi admisa, intrucat vehiculul respectiv supus modificarii nu este derivat dintr-o autoutilitara.
Pentru verificarea acestor conditii va asteptam la sediul unei reprezentante RAR.
0 voturi
A raspuns razvi_gyl (160 puncte) acum 9 ani Stie cineva daca sa modificat legea cu transformarea din autoutilitara in autoturism? Am o corsa van adusa din italia si vreau sa o transform in autoturism,oare se mai poate? Multumesc!