4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Amplificare din casetofon sau ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Amplificare din casetofon sau din amplif...?

Mi-am montat un subwoofer si gain-ul din amplif este pe zero.Voi cum imi recomandati sa amplific din casetofon sau din amplif? adica sa las zero pe casetofon si sa umblu la amplif sau invers???

Am dat bass boostul de la casetofon la maxim si s-a incalzit tare casetofonul in spate.
A intrebat L!V!U (42,750 puncte) acum 10 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns freku (1,040 puncte) acum 10 ani din casetofon este cel mai bine parerea mea eu asa il folosesc!
+1 vot
A raspuns hexis86 (9,020 puncte) acum 10 ani ca sa clarific ce am aflat si eu de curand.
Gain-ul din amplificator NU este pe post de volum.Gain-ul se seteaza in functie de iesirea player-ului (tensiunea de pe preout-urile RCA).
Lasa bass boost-ul in pace si alte dracii de amplificari din player pentru ca la volum mare iti vor baga distorsiuni si vei termina subwoofer-ul (in special daca amplificatorul are puterea mai MICA
 decat puterea subwoofer-ului).cei mai multi asa le ard bobinele subwooferelor (ardere termica).
Poti sa mergi cu gain-ul pana undeva la jumate cam asa il am eu, dar depinde de modelul player-ului (unele au 2v pe RCA,altele 4v care sunt mai scumpe.)Cu cat voltajul de la iesire e mai mare cu atat mai putin trebuie sa cresti gain-ul din amplif.Daca ai gain-ul prea mic nu o sa iti dea toata puterea pe care o scoate amplificatorul.
Testeaza cu gain-ul si vezi unde se aude mai bine.La subwoofere e greu sa iti dai seama unde distorsioneaza la volum maxim.Aici tine si de bun simt pentru ca daca nu iti este suficienta putere trebuie schimbat ampliful cu ceva mai mare pentru ca altfel vei avea probleme daca dai la maxim tot ce prinzi pe acolo.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 10 ani

editat de L!V!U acum 10 ani

pai ca si putere nu cred ca exista probleme am un amplif care scrie pe el 1200w cred ca reali am vreo 800,iar subwooferul este un spl xtr 250D2 600W,dar nu inteleg o chestie la mine in masina nu loveste asa tare ca in masina baiatului de la care l-am luat e advevarat ca el avea un hatchback,a mea fiind berlina dar totusi nu e pe asteptarea mea.Pai din amplif gainul e dat pentru 2V,2.5V scoate HU meu,si pe la 40 volum(neamplificat din casetofon) incepe sa baraie subwooferul,40 si...
Eu la amplificator am 4 iesiri pentru boxa 2plusuri si 2 minusuri este un amplif.monoblock,clasa D,deci pentru subwoofer.
cumva trebuie sa pun plusul din stanga cu minusul din dreapta???(cele din margine nu din interior).

http://www.stuevencarhifi.de/images/GM-D9601/GM-D9601-03.jpg
0 voturi
A raspuns NEBUNUUU (280 puncte) acum 10 ani ca sa il folosesti pt un subwoofer trebuie sa faci punte intre plusul de la o iesire si minusul de la cealalta exact ceea ce ai spus u mai sus succes!

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 10 ani pai in punte..dar el este monoblock adica nu ai ce punte sa ii faci.Defapt am aflat cum sta treaba eu pot pune pe el 2 difuzoare nu stiu cum sta treaba dar am mai vazut si la alte amplifuri monoblock ca au 2 iesiri.