4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Ce condensator sa pun?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce condensator sa pun?

Am o "lada" ca sa zic asa facuta de cineva acasa care are pe ea 2 subwoofer-e de 1200W fiecare deci la un loc 2400W... legate la un amplificator mono de vreo 800W cam asa ... cam ce condensator sa-i pun? de cat?

 

 

Si era sa uit sa precizez subwoofer-ele si amplificatorul nu sunt de marca... sunt ceva marca fantoma rusesti
A intrebat XFast (250 puncte) acum 11 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani pai cred ca un farad ar fi de ajuns... daca vrei te pot ajuta eu cu unul profi de 1,5 farazi(afisaj electronic pe albastru), marca Phonocar (daca te uiti pe net, vei vedea ca este doar un model de 1.5 farazi)

Comentarii:

A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Da dar stai oleaca ca nu-i pentru mine e pentru un prieten .... il sun acuma sa-l intreb daca vrea...
A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Cat vrei pe el? si de unde esti de loc?
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani 400 lei face condensatorul(nu e chinezarie), si sunt din Timisoara.
 Daca te intereseaza o sa pun si niste poze cu el dupa ora 17.30 (acum sunt la service)

Comentarii:

A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani O zis asta ca i se pare cam mult si la bani si "noi" suntem si din suceava si o zis ca nu se complica... o sa mearga la cernauti si isi ia rusesc... nah oricum pentru ce ai tu e ieftin eu stiu asta ala nou e vreo 500 lei dar nah eu am ... sorry oricum ms tare mult de ajutor
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 11 ani no problem, bafta cu ,, lautarii '' :)
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Condensatorul este egal cu zero!
Nu te ajuta cu nimic, retine putin curent iar in primul varf de putere este golit imediat, el solicitand tot bateria ca sa ii dea curent!
Cu banii dati pe condensator faci BIG3,  schimbi firele de la alternator la baterie + si - cu cabluri groase de 50mm si nu vei mai avea probleme cu curentul deloc!

CONDENSATORUL creeaza efectul PLACEBO!

Comentarii:

A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Si mai pe intelesul prostilor :) ce legatura are??? adica daca le pune de 50mm ce se intampla practic???????????
A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Adica daca fac BIG 3 complet cu cable de 50mm ... la 50mm rezista la amperaj mai mare si asta inseamna ca si incarca alternatorul mai bine? adica reuseste sa incarca in timp mai scurt ce ia sistemul??
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @xfast:In functie de puterea unui amplificator se pun si cablurile.Cu cat acestea sunt mai bune,cu atat vor opune mai putina rezistenta la trecerea curentului si implicit un consum mai mic de curent,scad riscul unui incendiu si eviata fluctuatiile de tensiune.
Alternatorul incarca cat incarca,important e cum transporti curentul,cu un cablu ok vei scadea consumul de curent cu ff putin si atat.Alternatorul ramane in parametri.Cat despre condensator,perfect de acord cu vento,nu te ajuta cu absolut nimic,mai buna o baterie deep-cycle si gata.
A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Angelo esti mortal ... :) ms pentru lamurire... si ce ai spus tu e logic dar nah nu m-am gandit in sensul asta ... oricum ms tare mult :)
+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 11 ani Salut!
Puterile indicate de tine sunt reale(RMS)?
In urma carui fapt se doreste condensator?

Solutia lui vwvento e buna, daca puterile sunt reale.Altfel e o investitie inutila, la fel ca si condensatorul.

Condensatorul iti protejeaza putin bateria la varfurile de putere.

Bafta!
0 voturi
A raspuns XFast (250 puncte) acum 11 ani

editat de XFast acum 11 ani

Spuneti-mi si mie de la ce puteri la ce puteri (RMS) ce cable de alimentare se folosesc faceti-mi un mic clasament va rog mult :)
Adica mai exact ex: de la 500 la 800 W rms se foloseste cablu toate calculate la 5m ... se foloseste cablu de 30mm2 sau 25mm2
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Era un tabel cu dimensiunile firelor in functie de putere,dar nu il mai gasesc.
Iti las aici un site despre electronica si electrica sistemelor audio,mergi la sectiunea 16 si ai acolo un calculator exact despre dimensiuni,precum si un tabel aferent.
http://www.bcae1.com/ Ps:Nu fac publicitate.

Comentarii:

A comentat XFast (250 puncte) acum 11 ani Ms tare mult... foarte bun site-ul :)
0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani salutare.
condensatorul nu face altceva decat sa tina tensiunea de 13.5, 14 volti l a''curul statiei'', am vazut ca multi incurca tensiunea cu puterea. riscul de incendiu apare doar daca alimentezi o statie de peste 1000wati rms cu niste cabluri simple de boxe, si oricum se folosesc sigurante care inpiedica acest lucru, montate imediat ce cablul iese din baterie. oricum condensatorul se foloseste numai la sisteme profi, unde conteaza fiecare volt castigat, adica daca statia scoate 100w rms la 13.7 volti, daca nu ai condensator prin cablu mai sunt unele pierderi si ajunge o tensiune mai mica, 12.7 si mai scoate doar 85W rms. deci nu-l ajuta pe baiatu' cu lada