4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Condensator 1 FARAD?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Condensator 1 FARAD?

Mi-am luat un condensator de 1 FARAD STEALTH STC-1000.

Cum il montez?Are 2 borne, + si -.

 

Cel de la care l-am luat mi-a spus sa il incarc cu un bec de pozitie.Il pot incarca si pe redresor sau trebuie la bateria masinii?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani il incarci de la baterie cu un bec de pozitie sau de semnal punand becul in serie pe +. Deci plusul de la baterie il pui in serie cu un bec pe + de la condensator si la - pui masa direct. Dupa ce se stinge becul de tot si condensatorul este incarcat pui plusul repede pe condensator dand becul la o parte. + si - de la amplificator le pui pe bornele + si - de la condensator. Succes.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Asa am si facut !Multumesc.
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Cu placere:P
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani A meritat sa il iau in schimbul a 2 ploape de luneta(le voi face eu din fibra de sticla)?E calumea tinand cont ca subu e de 1000 w?
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Pai pretul lui se invarte in jurul a 150 ron banuiesc. Acuma tu stii daca a meritat. Ia un voltmetru si punel pe baterie in timp ce dai muzica in full load fara condensator si vezi cat iti scade voltajul si verifica si dupa montarea lui vezi daca tzine voltajul mai sus. De obicei condensatoarele sunt mai mult de marketing pentru ca nu au o capacitate mare de incarcare ele se incarca si descarca instantaneu. La puteri mari nu fac fata. Eu am Dietz de 5 farazi pe masina am 800 w rms, alternator de 120 A si baterie de 74 Ah si in full load de la 14.2 v imi scade uneori si la 12.5 v cu motorul pornit. Deci nu stiu de unde scoti tu alimentare pentru 1000 w rms. Ce amplificator ai?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pheonix Gold QX4150
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Are 2 x 150 w maxim in bridge. Deci nu ai cine stie ce consum. Intradevar ce spune vwvento mai jos are dreptate si tiam zis si eu sunt un obiect in plus care sal cumpere lumea. Intradevar sunt si unele mai scumpe care desi nu retin curent avand in si out mai retzin parazitzii din curent, in rest sunt pur si simplu de design. Daca ai un alternator acceptabil de 90 A sa zicem si baterie de 60 Ah daca mai pui inca o baterie deepcycle in spate de 20 Ah sa zicem face cat 100 condensatoare de 1 farad daca nu mai bine. Acuma na daca zici ca iti faci alea din fibra nu e mare pierdere. Ai putea sal vinzi, sa dai amplifu ala care il ai pui banii gramada si iti iei un amplificator mai bun. Sau schimb pe schimb cauta ceva hifonics chiar si din modele mai vechi care chiar sunt construite mai onorabil decat multe altele si au putere aproape de adevar. Eu cu 2 canale in punte al unui hifonics care are 4 canale duc 4 difuzoare de 12" pana la xmax de 30 mm... Deci ampliful are vana in el. Si cand te gandesti ca lam luat pe 5 mil la mana 2 e si mai bine. Cauta sa scapi de condensator si amplifu ala pune gramada 500 ron si cauta ceva capabil.

Alte raspunsuri: (1)

+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani L-ai luat degeaba, condensatorul e zero barat,nu te ajuta cu nimic!
Bateria e la fel de solicitata! Vorbeste cu baietii de pe forum(bigu, relax, pigoo etc) si iti vor explica ce trebuie sa faci pentru mai mult curent. Te pot lamuri si eu pe privat:)!