4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > montare 2DIN Pioneer avic840BT...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Montare 2DIN Pioneer avic840BT la o Skoda Fabia 2001?

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu informatii despre conectarea unui 2DIN Pioneer Avic840BT, la o skoda fabia 2001 1.4 16v. Problema este la conectarea mufelor din masina cu cele ale 2Din-ului. nu gasesc nimic ce sa se potriveasca, iar un vanzator dintr-un magazin de specialitate mi-a spus ca trebuiesc facute unele modificari la fire, pini, etc. A mai trecut cineva prin asta? merci mult!

Imagini atasate

A intrebat remus.virvea (240 puncte) acum 9 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani

editat de stefan.angelo acum 9 ani

Salut!
De trecut am trecut.Am si rezolvat.Dar informatiile oferite in intrebare sunt prea putine pentru un raspuns corect.
Masina are mufa ISO(2 conectoare,unul pentru curent si unul pentru boxe) si schema de la radio?Ar trebui sa ai mufe dedicate pentru cele ale masinii,plus fir pentru frana de mana,amplificator,video-in,video out.
In concluzie,vrei sa iti functionea radio audio si video sau ai si alte functii necesare(subwoofer,display in spate) etc?
Ps:Modificari la pini se fac un cazuri rare si de persoane pregatite,nu uita de riscul unui foc(destul de greu de stins sub bord).In cutia de la HU,pe langa unitate ce ai mai primit?
0 voturi
A raspuns remus.virvea (240 puncte) acum 9 ani sincer, nu am nici o legatura, sunt "in plop", cum se spune (eu credeam ca sub bord vine un cablu care se conecteaza la orice player, si gata). Ati observat ce mufe sunt sub bord, in masina, si acum mai pun vreo cateva poze cu player-ul. Exista o iesire, cu multe fire , care se termina cu o mufa mai mare, neagra. Aia e mufa ce trebuie conectata la cablurile masinii. mai mult, habar n-am ce informatii sa mai dau. :(  Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Deci,masina are mufele ok,sunt originale si asa au toate masinile.In afara de conectarea la mufele masiniii,stii sa faci celelalte conexiuni?Ai destule fire si imbarligaturi acolo.
Revenind la mufele masinii,in ultima poza de la raspunsul tau se vad 2 casete negre.Una ar trebui sa fie inchisa(cu o siguranta in ea) si una cu 4 randuri de pini,4 coloane.Mufele masinii ar trebui sa intre acolo,daca nu stii precis ordinea(desi cea de boxe are o pozitie si cea de curent o alta,difera piciorusul de pe margine),adauga cate poze clare cu mufa de la radio si firele ei.
0 voturi
A raspuns remus.virvea (240 puncte) acum 9 ani buna ziua ! Sub bord sunt 2 mufe, una maro, si una neagra. Din aia neagra , pleaca o prelungire, care contine si o antena, cred( am pus poze).
Playerul are o mufa mare cu 4 randuri de pini.
Mufele alea 2 de la masina se pot monta la mufa mare a player-ului, insa nu se ptrivesc bine, deoarece piciorusele mufelor masinii sunt in afara mufei mari a player-ului. deci, in nici un caz nu e asa simplu. :(

Ma tem ca trebuie o "racordare" intre aceste mufe( a playerului si ale masinii), ceea ce implica modificari ale pinilor, firelor, etc....
habar n-am :(

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani salut!
Din ce pare,in mufa groasa de la radio,intra ambele mufe ale masinii.Cea cu 8 pini e pentru boxe,cea cu 4 e pentru curent.Tie nu iti intra sau nu se blocheaza cele a masinii in mufa mare(de la radio) sau?
Ps:Ai incercat sa le conetezi vreo data pana acum?Singura problema posibila ar fi neconcordarea firelor de voltaj,trebuiesc comparate mufele si verificata polaritatea mufei de la radio.Acum am inteles care si cum e treaba,completeaza cu ce nu reusesti.PS:Din una din mufele de la radio am vazut o alta bucata de mufa(prima poza din ultimul rasp).O poza cu cele 2 (mufa si prelungire)unde se poate vedea si culoarea de la fire ar fi utila pentru a intelege daca e ok cum sunt puse sau nu.
0 voturi
A raspuns remus.virvea (240 puncte) acum 9 ani buna seara din nou. am incercat asta, prima data cand m-am uitat. dar este diferenta intre numarul de pini (cei din mufele masinii si cei din mufele radioului.)
Plus ca nu s pot baga mufele de la masina in asta mare a radio-ului, din cauza ca mai trebuiesc vreo 2 mm de spatiu, deci nu intra corect.
...
Am pus 2 poze cu prelungirea mufei negre a masinii. Alea 7 fire vin din masina, iar de acolo pleaca 4 spre un radio pe care il am. (Blaupunkt).
Merci pentru raspunsuri.
O seara frumoasa,
 Remus

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Prelungirea e dedicata vechiului radio,nu se foloseste si la cel nou.Ai nevoie doar de mufele masinii.Cea de la boxe e ok?Ideal ar fi sa gasesti un cablaj pentru radio nou,daca zici ca nu intra inseamna ca nu e ok cablajul.O solutie cu ce ai acum,ar fi sa il conectezi 'la fire'.Daca nu ai sculele necesare si diagrama electrica,nu iti recomand sa incerci cu izolier si atat.Cablajul de la radio este original?