4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Doresc sa cumpar o masina usor...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Doresc sa cumpar o masina usor de intretinut cu un buget de 2000 euro(timbru de mediu inclus). Ce recomandati?

Am in vedere urmatoarele(ordinea e irelevanta):

-----------------------------------------------------

• Ford Focus Hatchback/Sedan 4 usi

• Astra G Sedan/Hatchback 4 usi

• Golf 4 Hatchback 4 usi

-------------------------------------------------------------------------

Pentru a putea cumpara aceasta masina vand actuala masina, o Toyota Yaris, 2001, 1.0L Benzina, 4 usi cu 110.000 Km. Ce pret rezonabil as putea sa cer pentru aceasa?

A intrebat jaffakri (140 puncte) acum 8 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Ranko (1,750 puncte) acum 8 ani Salut,

Pretul la care poti vinde Yaris-ul mai tine si de cum arata, intretinere, taxa poluare platita / neplatita etc. Sunt mai multi factori.. Eu cred ca ai putea sa iei cam 1500 euro pe Yaris ( +/- ) .

Pentru achizitie , pana in 2000 euro, esti cam la limita cu optiunile de mai sus. Nu spun ca nu gasesti, dar sincer, daca as fi in locul tau, as mai strange pana la 2500 si as lua ceva intr-o stare mai buna.

Punctual pentru optiunile tale :

Ford Focus - e buna masina, dar sincer interiorul este foate urat ( aici sunt subiectiv,bineinteles ) . Si ma refer strict la generatia '98 - '04 . Ca motoare stiu ca sunt bune, nu stiu cum stau la consum .

Astra G - are un prieten, motor 1.7 cdti si e foarte multumim de ea. Pe langa consumul foarte mic ( 4.5% - 6.0 % ) , gasesti piese foarte ieftin. Si aici ma refer la piese originale. Deci, overall, pe partea de intretinere ar fi mai mult decat ok .

Golf 4 - consum bun, piese ieftine, gasesti la dezmembrari oriunde te-ai duce, si duce multi km :)

Pentru fiecare model, poate sa difere foarte mult ce am scris mai sus. De exemplu, Golf 4, motor 1.4 16v consuma 8-10% si nici nu simti mare lucru din ea. 1.9 tdi alh 90 cp e mai decent, consum 4 - 6% si se simte altfel pe drum, in sensul ca are ceva mai multa vlaga in ea. Bineinteles, tine si de turbina, daca mai functioneaza in parametrii, egr si restul intretinerii .

Tu nu ai precizat ce vrei, diesel sau benzina - si asta conteaza :)
Pentru cele diesel ar trebui sa fi foarte atent la achizitionare, sa ai grija sa o verifici bine, mai ales la pierderi de ulei, turbina, furtune de vacuum etc. pentru ca sunt foarte multe cu "traseu" modificat, furtune scoase, turbina plina de depuneri care abia mai functioneaza etc.

Daca as fi in locul tau, as alege intre Opel Astra si Golf.

Drumuri intinse!

Comentarii:

A comentat jaffakri (140 puncte) acum 8 ani As dori un diesel 1.7-2.0 L. Fac aproape zilnic 70 de km naveta. Cu Yaris-ul nu pot sa merg mai tare de 80 -85 ca trece de 3000 de turatii. In amonte imi vine sa plang. Nici nu intra in discutie sa bag 3 oameni daca am drum cu multe urcusuri.
+2 voturi
A raspuns Lavinius75 (12,170 puncte) acum 8 ani Sa fiu foarte sincer in locul tau as tine Toyota.Masinile pe care le-ai enumerat mai sus ,la banii astia vei avea de bagat masiv in ele.Dar hai sale luam pe rand.Cea mai ieftina din toate la intretinere e Golful.Un 1,4 benzina de 75 cp care te duce undeai nevoie fara emotii dar e si un motor fara vlaga.Consum undeva la 7% mediu,piese ieftine,fiabilitate buna.Focus,un 1,8 benzina.Mult mai vivace motorasul,dar piese mai scumpe decat Golful,dotari destul de bune consum mediu intre 7-8%.Astra G.O masina corecta din toate punctele de vedere.Motorizarea de 1,6 e cea mai echilibrata,consum decent,piese ieftine de asemenea dar fiabilitatea este sub primele doua.Am pus in ecuatie doar benzina pentru ca numai daca esti sinucigas financiar vei lua un diesel din orice model la bugetul asta.Personal din toate 3 eu as alege Focus,toate sunt anoste rau la interior dar Ford are un design mai ciudat si este mai spatioasa.

Comentarii:

A comentat jaffakri (140 puncte) acum 8 ani Am nevoie de o masina cu motor intre 1.7 2.0 pentru naveta de 70 de km pe zi.
A comentat Lavinius75 (12,170 puncte) acum 8 ani Inteleg.Deci vrei un diesel.Nu l-as recomanda pt 25 000 km cat vei face dar e alegerea ta.In varianta asta Golful de 1,9 e cel mai bun ca si pret consumabile,fiabilitate,intretinere in general.E destul de spatios pt 4 persoane si se misca decent.Problema la diesel este ca in banii astia vei gasi o masina tavalita si prost intretinuta.Poate ma insel totusi,eu iau piata locala de la mine si aici in 2000 euro cu timbru platit sunt numai gioarse.Mai bune gasesti trecute pe Bulgaria dar.....Un disel bun este si Audi A4,un VW Passat de asemenea sau o Skoda dar nu te incadrezi in pret.Daca nu tii la an de fabricatie musai,un Ford Mondeo din generatia a 2 a de asemenea e de luat in seama.Cantareste bine inainte ca multe masini sunt bombe cu ceas la banii astia chiar daca vanzatorul spune diferit.E viata si siguranta ta in balanta.Dieselul nu mai e masina ieftina de acum 20 de ani.Toata electronica de pe el il fac scump si nu multi intretin masinile corect.O turbina si un EGR sunt piese scumpe si la diesel astea pica de obicei.Iti urez mult succes in alegere.
0 voturi
A raspuns untergraben (11,800 puncte) acum 8 ani

editat de untergraben acum 8 ani

Opel Vectra B1 poate chiar B2.Masina spatioasa,ieftina de intretinut,cu un design atemporal.Piese mai ieftine decat la orice alt sedan din clasa sa.
Alege benzina,diesel la banii astia iei ghene si te lasa in drum non-stop.
Iti faci treaba cu ea,iar cand strangi primii 500 euro ii bagi un GPL  si o tii pana moare la tine.
Parere venita de la un posesor de Vectra B2 1.8 benzina+GPL break euro 4.

Comentarii:

A comentat untergraben (11,800 puncte) acum 8 ani P.S:
Eu am dat in 2014 in martie 10.000 RON pe ea(2200 euro),cumparata de la un prieten.Timbru de mediu platit+GPL montat deja de el.
Dotari:Clima,2 geamuri electrice,trapa,jante,alarma,tapiserie plus,comenzi pe volan.etc.
Am schimbat la ea de atunci,in 35.000 km,urmatoarele:
-pompa de apa+distributie
-garnitura capac culbutori
-senzor axa cu came
-Bielete antiruliu
-Termocupla
-Bobina+bujii
-pompa de benzina
-+schimburi uzuale,ulei,filtre,placute.

Are un cost de intretinere excelent.
Alegerea este a ta.
Bafta!