4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfat achizitie e36 318is sau 3...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–1 vot

Sfat achizitie e36 318is sau 320i ?

Salutare,

As dori cateva sfaturi in privinta achizitiei unui bmw e36 318is sau a unui 320i, avand in vedere montarea in viitorul apropiat achizitiei, a unui instalatii gpl secventiale ( BRC sau Tomasetto).

Stiti cat difera pretul instalatiei pentru 320 fata de 318?

Si-a mai montat cineva la firma de la Buzau (Vernesti), daca da, la ce pret ?

Va multumesc si va doresc numai bine!
A intrebat zyyd (120 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani auzi tu iti iei bmw sa il treci pe gaz ?:) opteaza pentru un 1.8is parerea mea !!!
+2 voturi
A raspuns Bengalezu (180 puncte) acum 11 ani O masina superba, insa cu o anumita vechime peste care nu poti trece prea usor. Montarea GPL merita daca faci km astfel incat sa amortizezi in 2-3 ani investitia, dar si reparatiile la motor, pentru ca GPL-ul deterioreaza motorul; mai ales un motor vechi de pe o masina veche. Nu vreau sa iti tai avantul, dar in locul tau as profita de o masina ca bmw e36 ruland-o astfel incat sa ma simt si eu si ea bine.
+3 voturi
A raspuns AlinMotru90 (2,810 puncte) acum 11 ani Ia-ti mai bine un 316i Coupe (nu compact) si pune-l pe GPL, iesi mai ieftin. Eu nu mi-as la 318is ca sa il trec pe GPL. Daca vrei neaparat BMW si sa iti pui GPL pe el, un 316i Coupe e foarte bun. E pacat de motorul 1.8is sa pui GPL pe el sau pe cel de  2.0i.
–1 vot
A raspuns akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani Putina matematica: ai o suma de bani X (presupun ca ~3000 euro...), si posibilitatile tale sunt:
1. masina veche, GPL, si mai tarziu zeci de reparatii (E VECHE)
2. masina veche, reparatii, alimentezi normal - pret mai mare, dar intretii mai bine motorul (care oricum e cum e)
3. o masina mai noua, nu investesti atata in reparatii, NU consuma atat de mult si NU trebuie sa ii pui GPL.
In fine, alegerea este a ta, dar mi se pare chiar o mare prostie sa iei o masina veche (>15 ani), cu sute de mii de km, in care sa investesti prin reparatii, sa ii pui GPL (ca sa nu platesti atat la carburant), si sa o ai doar ca sa ... ce?
Daca te-am ranit cu raspunsul meu, imi pare rau, dar consider ca tu chiar vrei sa faci o prostie.
0 voturi
A raspuns sir_sanjei (1,900 puncte) acum 11 ani Nu exista diferente de pret intre instalatiile pt cele 2 variantede motorizare pt ca aceiasi instalatie o poti monta pe oricare dintre ele.
Mitul cu gazul care strica motorul nu e adevarat, ba chiar dimpotriva e mai benefic pt ca nu are impuritati, nu ai depuneri pe supape, tobe infundate, ulei murdar si cel mai important emisii mai mici de co2.(nu demult am mers cu un taxiu si daca nu ma insel avea 430000 facuti in intregime pe gaz fara sa aibe nici macar o problema la motor)
Inainte de a monta instalatia e bine sa te gandesti cam cati km faci pe an si ce consum are masina. asa poti sa iti calculezi cam in cati km iti scoti investitia(nu in ani).
Nu te lua dupa carcotasi. Puneti gaz daca ti se merita si intodeauna daca vrei sa arzi benzina o sa ai un buton magic si o sa poti trece de pe gaz pe benzina si invers.

Comentarii:

A comentat akatistu666 (830 puncte) acum 11 ani Nu te supara, dar mi se pare mai carcotas cel ce cumpara un BMW (probabil doar sa vada ceilalti ca are BMW) veche de ~20 si s-o puna pe gaz. Cat despre gaz/benzina/motorina, pune mana si citeste despre motoare putin. Poti sa gasesti masini cu 50.000 km diesel cu motorul praf, sau cu 500.000 km cu motor super, deci faptul ca ai gasit una cu 430.000 pe gaz, sa stai linistit ca nu se datoreaza gazului.
+1 vot
A raspuns smoker_buzau (320 puncte) acum 11 ani instalatia pentru 320 e mai scumpa decat cea pentru 318
0 voturi
A raspuns rapgame27 (140 puncte) acum 11 ani instalatia costa 600-700 euro pentru 316 parca:-?
+1 vot
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani -instalatie gpl 4 cilindri secventiala pt 318is costa 2500ron sau mai mult
-instalatie gpl 6 cilindri secventiala pt 320i costa 4200 ron sau mai mult
Am pus aceste preturi pt ca intr-o perioada si pe mine m-a interesat montarea unei instalatii gpl, dar intre timp, am trecut pe diesel. Sub aceste preturi nu ai sa gasesti o instalatie gpl buna.
Preturile sunt pt instalatiile noi, cu manopera inclusa, la diverse firme din Buzau sau Cluj.
Nu cred ca e corect sa spui ca un bmw pe gaz e un ,,cazan'', mai ales daca vorbim de o masina SH de o anumita varsta. Daca ar fi noua, intr-adevar, ar fi o situatie ridicola.
Insa in Romania, inca nu exista un cult si un respect al gpl-ului. 99% din romani prefera dieselul sau benzina, habar nu au ce avantaje are o instalatie gpl. In multe tari cu un nivel de trai mult mai bun decat cel din Romania, oamenii isi monteaza gpl pe masina, desi au salarii de mii de euro. La noi, e oarecum o rusine sa ai gpl. Mi se pare o mentalitate total inapoiata.

Sa revin la subiect: daca nu faci macar 15k de km pe an si nu tii masina macar inca 2 ani, nici nu are rost sa te gandesti sa montezi gpl. Se merita indeosebi daca circuli mult, mai ales in afara orasului.
Nu uita, si instalatia gpl are nevoie de o revizie periodica.
Iarna, daca circuli pe distante scurte, nu prea poti folosi alimentarea pe gaz. Daca totusi setezi instalatia sa functioneze pe gaz desi uleiul/antigelul nu a trecut de o anumita temperatura, o faci pe riscul tau.
Daca tragi linie, ai sa vezi ca nu e chiar asa de simplu si de rentabil cum pare la prima vedere.
Decat sa dai ~600 euro si dupa 1 an sa vinzi masina, mai bine de acei bani faci altceva.