4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce se intampla daca nu ai una ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce se intampla daca nu ai una din rotie de pe fata echilibrate?

Ce se intampla daca una din roti nu este echilibrata?care ar trebui sa fie simptomele unei roti neechilibrate inainte de a merge la vulcanizare?

 

 

nici unghiu nu este foarte bun...am shimbat de curand rotile de pe spate pe fata si acum imi daca las volanul drept trage stanga.precizez ca la viteza numi trepideaza volanul.inainte de a schimba rotile de pe spate pe fata tragea invers foarte putin.este posibil sa fie de la echilibrat ? (una are plumb iar cealalta nu are) si trage in directia in care are plumb)
A intrebat mrgeo (5,100 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto

editat de mrgeo acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 11 ani la viteza mai mare iti tremura volanul.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca mergi cu o roata dezechilibrata,in primul rand afecteaza cauciucul,care se va uza doar pe o parte sau se va deforma.
Apoi e in joc siguranta ta,la viteze mari jocul se amplifica,si totodata afecteaza si mecanismul directiei.
Simptomele sunt:joc in volan la anumite viteze,trepidat in volan,masina trage intr-o parte.Asta in cazul in care ies din calcul discurile ovalizate si bielete strambe,unghi nereglat.

Comentarii:

A comentat mrgeo (5,100 puncte) acum 11 ani da...nici unghiu nu este foarte bun...am shimbat de curand rotile de pe spate pe fata si acum imi daca las volanul drept trage stanga.precizez ca la viteza numi trepideaza volanul.inainte de a schimba rotile de pe spate pe fata tragea invers foarte putin.este posibil sa fie de la echilibrat ? (una are plumb iar cealalta nu are) si trage in directia in care are plumb)
+2 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani 10 lei costa sa echilibrezi o roata. deci du-te si echilibreaza-le. apoi fa si unghiul de fuga. cu 150 ron rezolvi toata problema. daca nu esti dispus sa bagi 150 ron intr-o masina de care te folosesti, mai bine vinde-o si ia-ti scuter. faci unghiul de fuga, echilibrezi rotile si ar trebui sa mearga bine. o roata neechilibrata iti produce trepidatii in volan
+2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Verifica presiunea la roti daca iti trage intr-o parte.

Comentarii:

A comentat Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani sustin cele spuse de alex.. eu personal am patito .roti echilibrate ,unghi facut insa roata stanga fata era oarecum mai moale .ochimetric nu se vedea insa dupa ce am mers si mi-am facut presiunea (urma un drum lung) s-au rezolvat problemele.... totusi la ce zice omul ca nu are plumb pe una din roti .. sigur rotile trebuiesc si echilibrate apoi presiune si verificat .. daca nu se rezolva .. neaparat unghi .nu e de joaca s-au intamplat accidente destul de urate de la chestii de genul