4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > imi intra abs ul in functiune ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Imi intra abs ul in functiune !?!?!?!

De cate ori franez pe linii de tramvai sau pe drumuri denivelate cu nisip pietris imi intra abs ul ! Pana acum nu imi intra pe aceleasi suprafete pe care puneam frana ! Masina are 40k si nu are schimbate placutele de frana din cauza ca cei de la service mi-au spus ca mai au carne si mai pot circula vreo 15-20k cu ele CE SE INTAMPLA ATUNCI ?

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani E normal sa iti intre ABS-ul la orice blocare a rotilor.
    ABS -- Anti block system.

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani da dar inainte nu imi intra .... nici pe linia de tramvai nici pe drumuri cu pietris , nisip si de aceea e foarte ciudat !
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Cine stie care era problema...acum e bine ca intra.
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani bine eu cred ca , cauza mare ar fi cauciucurile ... Mai am aproximativ 4000 de km de mers cu ele si ajung la piele  , asta cred ca ar putea fi cauza
A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani posibil sa fie si din cauza asta.... ca pana acum iti muscau gumele din suprafata pe care mergeai si nu iti alunecau rotile deci nu era nevoie de abs...
A comentat umF (120 puncte) acum 12 ani @alex.sparco - antilock braking system
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Greseala mea :) scz...
A comentat Laurentiu Rosu (2,080 puncte) acum 12 ani Antilock Brake System :D
–12 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Asta face ABS-ul !
+7 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Daca intra inseamna ca functioneaza, el intra atunci cand anvelopa pierde aderenta cu carosabilul, intra mai devreme sau mai tarziu in functie de cat de bune sunt anvelopele sau cat de bun e carosabilul.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Este normal sa intre ABS-ul. Zi mersi ca acum merge :)
Din moment ce esti pe linii de tramvai, iar tu franezi, roata ( cauciucul ) aluneca, iar atunci iti intra ABS-ul. Cred ca iti dai seama si pe nisip si pe pietris cum e.
ABS-ul intra de fiecare data cand franezi putin mai brusc, deoarece previne blocarea rotilor: ANTI BLOCK SYSTEM

Salut :)
+1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Daca pneurile sunt foarte uzate, aderenta se pierde mult mai repede. In mod logic si ABS-ul va interveni mai repede.
+4 voturi
A raspuns florin_nan (300 puncte) acum 12 ani Daca spui ca mai ai de facut 4000 km cu cauciucurile pana ajung la piele in mod sigur asta e problema.
In mod normal cauciucurile se schimba inainte de a ajunge la martorii de uzura.Odata ajuns acolo nu mai ai nicio garantie la franare brusca sau ploaie.
Schimba cauciucurile si sigur vei rezolva problema!!!stima
+3 voturi
A raspuns turturik (3,800 puncte) acum 12 ani s-au tocit cauciucurile si nu mai au aderenta... si la franare aluneca..de aceea intra ABS ...stima
+1 vot
A raspuns x_cess (160 puncte) acum 12 ani o problema similara o am si eu la masina mea..numai ca la mine intra ABS`ul cateodata la orice viteza..se intareste pedala si face acel zgomot specific si se franeaza f greu indiferent de viteza.sa fie tot din cauza anvelopelor?

Comentarii:

A comentat Laurentiu Rosu (2,080 puncte) acum 12 ani dar franeaza totusi?
A comentat Shumacher (110 puncte) acum 12 ani ai schimbat rulmentii recent?
+1 vot
A raspuns RO_GPS (160 puncte) acum 12 ani Mai mult ca sigur trebuie inlocuite anvelopele ..Sigur sunt uzate , e singura diferenta , uzura placutelor are o importanta insignifianta la aceste simptome.
+2 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 12 ani 100% din cauciucuri!! incearca sa le schimbi cu unele noi identice sau chiar ceva mai bune daca vrei sa te ajute iar franele ca inainte, sau poate chiar mai bine.. depinde de ce gume o sa alegi... pana la schimbare circula prudent:P bft
+1 vot
A raspuns Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 12 ani Cred ca te plictiseai si te-ai gandit sa pui o intrebare aiurea la care ti-ai raspuns singur tu prin "bine eu cred ca , cauza mare ar fi cauciucurile ... Mai am aproximativ 4000 de km de mers cu ele si ajung la piele  , asta cred ca ar putea fi cauza".
0 voturi
A raspuns Cipmk3 (440 puncte) acum 12 ani Nu e un motiv de panica,si eu am sesizat o astfel de schimbare dupa ce am inlocuit articulatia stock cu una mai dura si cu garda mai joasa,abs ul isi face treaba mult mai repede fata de atunci cand aveam articulatia stock.Probleme ar trebui sa incepi sa ti faci atunci cand abs ul nu mai merge...momentan esti bine.