4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > La cati km schimbati cureaua d...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

La cati km schimbati cureaua de accesorii?

Am un opel astra g 1.7 dt, am schimbat cureaua acum 80k si nu stiu cand sa o mai schimb din nou. Cureaua actuala nu face zgomot, nu e tocita neuniform, nu are canelurile rupte, singura problema e ca are niste microfisuri pe acele caneluri, dar nu sunt adanci. Am cumparat deja o alta curea, dar ma gandeam sa o schimb la primavara. Voi la cat schimbati cureaua? Vi sa intamplat sa se rupa si daca da la cati km si in ce conditii?
A intrebat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca tot ai luat-o de ce nu o schimbi.oricum nu ai dat mult pe ea..mai bine o piesa noua decat sa stai cu teama ca ar putea ceda...

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani stiu ce am de facut in cazul ideal, dar vroiam sa aflu daca pot sa o mai las cateva luni pt ca nu am timp acum sa ma ocup de ea. cu siguranta va rezista, dar vreau sa aflu cat de rezistenta e in viata reala.

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Eu stiam ca se schimba pe la 60.000 cureaua dar daca ai luat una noua schimb-o ca daca se rupe aia veche apoi mai dai de alte belele si esti nevoit sa scoti ami multi bani din buzunar
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Ai una noua ce mai astepti, schimb-o !
Cureaua nu trebuie sa fac zgomot mereu ca sa fie dusa!
De ce sa risti sa iti sara de la punct, sa indoi supape, sa schimbi garnitura de chiuloasa?
Dureaza 1-2h sa schimbi cureaua de distributie !

Verifica si pompa de apasi rola intinzatoare cand o dai sa jos sa nu fie uzate ca sa iti faci belele ca nu le-ai schimbat si pe ele!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani cureaua de accesorii nu este curea de distributie!!!cureaua de accesorii despre care vb el se schimba schimba in 2-5 minute
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani la cureaua de la alternator Ac si alte accesorii ma refer. o sa o schimb cu prima ocazie daca e asa usor de schimbat.ms
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Scuzati nu am citi accesorii:)!
Si daca se rupe cureaua de accesori poate fi prinsa in cea de la distributie si ti-o rupe si pe aia(caz pe care l-am intalnit la un opel astra)!
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Tot ce e posibil, la modelul meu cea de distributie nu se vede, e inchisa separat(are un capac)

O sa o schimb cu prima ocazie, multumesc tuturor!
0 voturi
A raspuns chiritescu marian (480 puncte) acum 9 ani salut! Eu am schimbat ,cureaua de distributie la 130.000km.si cand au dat-o afara sa o schimbe cu cea noua nu era prea mare diferenta intre ele! Iar pe cea de la accesorii nu am schimbato deloc si am ajuns la 165.000km. din cand in cand  o mai verific si nu se vede chiar asa de usata! si oricum daca ti se rupe cureaua de la accesorii mari pagube nu-ti face, in cel mai rau caz se dauce bateria pentru ca alternatorul nu mai functioneaza! Mare atentie cu cea de la distributie pentru ca daca se rupe aia se ^rupe si motorul^!