4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Cine e de vina intr-un acciden...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cine e de vina intr-un accident auto?

In timp ce ma deplasam pe un drum principal(str.mircea cel  batran,constanta) , la o intersectie semaforizata cand am ajuns in dreptul semaforului s-a facut galben, mai inainte acesta fiind verde. Un pieton s-a angajat in traversarea neregulamentara si a trebuit sa fac manevra de evitare.Pe nevazute a soferul de pe drumul din stanga al intersectiei a intrat in mine, lovindu-mi masina in partea stanga spate.E adevarat ca am fortat oarecum galbenul dar el, venind de pe un drum secundar, neavand semafor, ci doar indicatorul STOP , cred ca a fost de vina.Cine are dreptate?
A intrebat andrei_b3 (1,360 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns Degan (1,890 puncte) acum 11 ani Politistul..

Comentarii:

A comentat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani asta  e  cel  mai  bun  raspuns.... intotdeauna  politistul  are  dreptate

Alte raspunsuri: (5)

0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani daca ai declarat ca ai trecut pe galben tu esti de vina,daca nu soferul celalalt.
+4 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani In legatura cu culoarea galbena nu inseamna ca ai fortat-o cand ai trecut,pur si simplu erai prea aproape de intersectie cand s-a schimbat,conduceai cu 40km/h si numai puteai opri in siguranta..
 El nu avea niciun motiv sa iese atata timp cat avea stop..
Depinde ce zice politistul
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca el avea doar indicator de stop si fara semafor sigur scapi.....
+1 vot
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani ai frate linistit ca nu ai nici  o vina......ala avea STOP(UNDE TRE SA SE OPREASCA ROATA DIN MISCARE),IAR TU AI TRECUT PE GALBEN(FARA VOIA TA)CEEA CE NU E INCALCARE A LEGII.
PS:DEPINDE SI DE CURCAN.
BAFTA
0 voturi
A raspuns alitigii (1,180 puncte) acum 10 ani In astfel de cazuri se cheama politia rutiera...este si vina ta pentru ca ai obligatia de a incetini la culoarea galben, respectiv opri pt ca urma rosu. Faptul ca a trecut un pieton printr-un loc nepermis, poate fi asimilat cu o forta majora, pentru care teoretic esti exonerat de raspundere, dar indiferent de situatie, soferul care venea din stanga avea obligatia de a acorda prioritate, asa ca din punctul meu de vedere el ar putea fi vinovat. Dar poate ca din punctul de vedere al politiei, sa u fie acelasi raspuns, pentru ca trebuiau sa vina la fata locului pentru constatare si eventual masuratori, daca exista neconcordante intre declaratii. Iar pe baza raportului de constatare intocmit de politie se descopera in sarcina cui sunt cheltuielile privind reparatiile si efectiv se face dosarul de daune, asta daca nu cumva pana acum ati ajuns la o intelegere amiabila. Pentru mai multe detalii, va rog sa lasati mesaj pe privat.