4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Cum schimb proprietarul masini...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cum schimb proprietarul masinii?

Salutare,

In urmatoarele zile voi achizitiona o masina din Belgia (de la un dealer auto).

In Romania, masina as vrea s-o trec pe numele mamei mele (pentru ca RCA mai ieftin), care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?

Aduc masina in tara (cu acte Belgiene pe numele meu), ii voi face RAR+ITP-ul, si apoi fac un simplu contract de vanzare-cumparare intre mine si mama mea?

Multumesc.
A intrebat mariusmmg2 (170 puncte) acum 6 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 6 ani DA ,faci contract VC intre tine si mama ta !

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns fazzy (13,220 puncte) acum 6 ani

editat de fazzy acum 6 ani

Salut .
Am fost intr-o situatie de genul si eu, in primul rand trebuie sa faci programare politie pe numelre propietarului. Dosarul il poti face la un ghiseu pentru Acte-Auto.
La fel ca si tine am cumparat masina din germania si numerele provizori au fost pe numele meu, odata ajuns in tara am facut rar-ul (450 ron) rar-ul il poti face tu fara sa fie mama ta prezenta, apoi am fost la primarie si am bagat masina la fiscal si dupa am scos masina de la fiscal si am facut contract de vanzare intre mine si mama si a bagat ea masina la fiscal. Dupa am facut asigurarea in vederea inmatriculari (350 ron motor 2.0/6 luni), apoit am platit taxa de talon si taxa TVA (37 de lei taxa talon si pana in 60 de lei taxa TVA, amandoua la ANAF), taxa TVA o platesc doar masinile aduse din strainatate . Eu am facut procura intre mine si mama sa nu mai trebuiasca sa mearga cu mine, dar daca nu faci procura toate taxele trebuiesc platite de ea si trebuie sa mearga cu tine la poltie la depunere dosar si ridicare numere/carte . Talonul o sa vina in maxim 3 zile lucratoare.  Am procedat asa din cauza ca la inceputul anului am inmatriculat o masina si am intampinat unele probleme, la fel a fost adusa din strainiatate pe numele meu si am facut contract intre mine si mama a bagat ea la primarie direct masina si am pregatit dosarul si cand am ajuns la politie mi-a respins dosarul din cauza ca a trebuit sa dau declaratie la notar pe propria raspundere eu si mama mea din care sa se inteleaga ca eu am fost doar soferul si ea a fost utilizatorul . Sper sa iti fie de folos ce am scris mai sus si daca mai ai vreo nelamurire intreaba . Si incearca sa faci programarea din timp. Referitor la numerele rosii, poti scoate un set care sa fie valabil 3 luni . Am avut inmatriculat pe Dubai masina si se stie ca in Targoviste sunt mereu probleme . Succes

Comentarii:

A comentat mariusmmg2 (170 puncte) acum 6 ani Mersi pentru raspuns, foarte clar. De numere rosii nu o sa mai am nevoie, la 4 zile dupa ce aduc masina in tara cu nr. de tranzit Belgiene (valabile o luna), am programare la RAR (am facut-o din timp, avand acces la seria de sasiu a masinii care ma intereseaza).
Toate bune.