4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Este legal sa te strecori prin...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Este legal sa te strecori prin toate partile cu motocicleta?

Majoritatea motociclistilor pe care ii vad, depasesc masinile(sau orice alt autovehicul) si prin stanga lor (adica intre axul drumului / autovehicul) si prin dreapta lor(adica autovehicul / bordura) si printre autovehicule, pe aceeasi banda..... sa depasesti coloana, este legal? cum precizeaza legislatia treaba asta? Incercati va rog sa dati un raspuns simplu dar in acelasi timp explicativ.... ca am mai cautat si pe alte site-uri si cam toate raspunsurile erau in ceata...
A intrebat Derek (1,430 puncte) acum 9 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 9 ani salut! eu cred ca toti participantii la trafic trebuie sa respecte regulamentul rutier privind depasirea http://www.legislatiarutiera.ro/Legislatie/Depasirea.html  daca gresesc va rog corectati-ma.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Daca ar fi respectate are 150 de articole,nu ar mai fi morti,accidente,piloti prin oras,donatori de organe.In practica,fiecare isi risca pielea cat vrea si pana cand se poate.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Legal se depaseste doar pe stanga(exceptie daca cel depasit vireaza stanga,se poate doar daca ai loc destul),nu si langa treceri de pietoni,in intersectie si unde mai este interzisa depasirea.
In practica(si intr-o lume civilizata) se intelege ca mersul pe motor inseamna mobilitate,inseamna ca te poti strecura printre masini,la semafor si cam in orice situatie unde e traficul blocat.Teoretic,risci sa fii 'acuzat' de depasire interzisa,in practica se face.

Comentarii:

A comentat Derek (1,430 puncte) acum 9 ani Cam aiurea, sa nu fie legal, din mai multe motive, in principal cel de a fluidiza traficul, dar, defapt ma asteptam sa fie asa , din pacate....
Libertatea de miscare zic ca e motivul principal pt care iti iei motor(si altele pe 2 roti) , dar cand stai la fel ca si un tir in trafic care mai e diferenta...

Chestia e ca ii vad pe multi cu motoare ca se strecoara printre masini si cu politia de fata care nu schiteaza nici un gest.... dar in acelasi timp pe altii ii aud ca si-au luat amenda pt acelasi lucru...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani In multe state europene am vazut masini de politie care se misca si 20 50cm in coloana pentru a face loc motociclistilor.Legea se aplica in caz de accident(cei mai periculosi sunt pustii cu scutere,zgarie colturi de bara sau ating cu toba fierbinte).Numai in Ro sta politia la panda pentru amenzi de toate felurile si alte minuni.
0 voturi
A raspuns stupariufiliptudor (140 puncte) acum 8 ani Din cate stiu eu, in situatia descrisa de tine e legal pentru motociclisti. In lege, depasirea presupune intrarea pe sensul opus. Daca motociclistul "depaseste" pe aceeasi banda pe care este si automobilistul nu face nimic ilegal. Nu exista lege(din cate stiu) care sa interzica mersul a doua vehicule in paralel pe aceeasi banda.